Video

Kijken: Renkum als Madurodam

Aan de zuidrand van de Veluwe en ten noorden van de Nederrijnse uiterwaarden ligt de Gelderse plaats Renkum. Het dorp is erg populair bij wandelaars en fietsers, als uitvalsbasis voor prachtige tochten over de kenmerkende stuwwallen, door uitgestrekte bossen, langs beekjes en over heidevelden. Maar in Renkum zelf is er ook genoeg te zien, zo getuige deze tilt-shift dronevideo van het dorp.

Renkumse highlights

In de video komen een aantal highlights in Renkum in beeld, waaronder De Renkumse Molen, papierfabriek Smurfit Kappa Parenco, de Nederrijn en het Renkumse veer, de schoorsteen van de voormalige steenfabriek ‘Pilo’ in de Jufferswaard, MFC Doelum, het Renkums Beekdal met het vlonderpad en Oranje Nassau’s Oord, alhoewel die laatste locatie eigenlijk op Wagenings grondgebied ligt.

De droneshots maakte ik met een DJI Mini 3 Pro, want deze drone is ideaal voor in de bebouwde omgeving. De montage deed ik in Final Cut Pro. Voor het tilt-shifteffect paste ik een lineair zoomverloop toe, in combinatie met extra saturatie en een factor 3-4 versnelling. Verder besteedde ik de nodige aandacht aan de soundtrack en het sounddesign. Zet dus het geluid aan!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Kijken: Renkum als Madurodam

 • Jan van Uffelen

  Schitterende opnames!
  Je denkt echt aan Madurodam, maar dan dat alles ook nog beweegt.

  Beantwoorden
 • Hans Geurtsen

  Erg mooi en leuk hemaakt, Wiebe! Mijn vader komt uit Renkum en heeft in ONO grevalideerd een paar jaar geleden. Heel herkenbaar dus, maar toch uniek! Ik ga hem ook even aan hem laten zien!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier