Productnieuws

Draganfly en Promo Drone presenteren ‘vliegende reclamezuil’ Starling X.2

De Amerikaanse ontwikkelaar van drones Draganfly heeft in samenwerking met Promo Drone een UAV ontwikkeld die specifiek bedoeld is voor het tonen van reclameboodschappen in de lucht. Hiertoe is de Starling X.2 uitgerust met ultra-heldere LED-displaypanelen. Volgens de beide ontwikkelaars biedt het systeem tal van mogelijkheden op het gebied van buitenreclame en berichtgeving bij calamiteiten.

Berichtenweergave

De Starling X.2 is een droneplatform voor digitale berichtenweergave. Het systeem is gebaseerd op het Commander 3 XL airframe van Draganfly, uitgerust met digitale LED-displays van Promo Drone. Naar wens kan de drone met 1 of 2 schermen worden uitgerust, met een schermdiagonaal van 28″ (ca. 70 cm). Afhankelijk van de configuratie bedraagt de maximale vliegtijd tussen de 20 en 30 minuten. De drone is ook inzetbaar bij lichte regen en sneeuw.

Volgens de bedrijven biedt de Starling X.2 drone een scala aan innovatieve functies en mogelijkheden voor snelle berichtgeving en luchtreclame. De drone is inzetbaar op terreinen zoals openbare veiligheid, noodhulp, outdoor evenementen, reclame, marketing en ervaringen voor fans.

Zo kan de drone aan het strand bijvoorbeeld een waarschuwing geven voor gevaarlijke stromingen of een portret tonen van een vermist kind. Ook is het mogelijk om visuele aanwijzingen te geven tijdens calamiteiten. Daarnaast kan het systeem reclameboodschappen weergeven, als ware het een high-tech variant op vliegtuigjes met sleepreclames.

Release

De Starling X.2 staat gepland voor release in 2024, met pre-orders beschikbaar vanaf augustus 2023.

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier