#advPro

Primeur: Eerste DJI Dock in bedrijf gesteld in Nederland

Deze week is de allereerste DJI Dock in Nederland verkocht en in bedrijf gesteld. Deze geavanceerde drone-in-a-box-oplossing werd in het voorjaar van 2022 aangekondigd door fabrikant DJI en is nu helemaal klaar voor gebruik. De DJI Dock zet een indrukwekkende standaard neer voor vluchten op afstand buiten het eigen zicht van de piloot.

DJI Dock

Bij de DJI Dock gaat het om een zeer geavanceerd, compact dockingstation met aan boord het industriële vlaggenschip DJI Matrice 30(T). De DJI Dock is gebouwd om 24 uur per dag een speciaal aangepaste DJI M30(T) missies te laten uitvoeren onder uitdagende weersomstandigheden (ook bij regen, windkracht zeven), zowel bij nacht- als daglicht. De DJI M30T, voorzien van RTK en C2-label, levert high definition RGB en warmtebeeld- opnames, die live bekeken kunnen worden. Ideaal voor bijvoorbeeld een meldkamersituatie.

Met de DJI FlightHub 2.0 software kun je volledig gebruik maken van de functionaliteiten van DJI Dock. Dit betreft o.a. het aanmaken, inplannen en automatisch laten uitvoeren van complexe vliegmissies. Ook is het mogelijk na de missie de verzamelde data te bekijken. De DJI Dock is hét drone-in-a-box-systeem voor afstandsvluchten in de zakelijke markt.

Drone Class

De reden om een DJI Dock aan te schaffen voor vliegschool Drone Class is dat zij voorop willen lopen in het verzorgen van innovatieve oplossingen voor bedrijven en organisaties. Binnen de Beyond Visual Line of Sight (BVLOS)-markt, wordt de drone-in-a-box een belangrijk gereedschap.

Een dronebox is niet te missen als tool in bijvoorbeeld zeehavens, op bedrijfs- en industrieterreinen, boven energieparken en bij nog veel meer andere soorten infrastructuur, dat frequent geïnspecteerd moet worden. Drone Class brengt in haar trainingen de praktische toepassing én het veilig opereren samen.

DroneLand

De DJI Dock wordt in de Benelux geleverd, geïnstalleerd én onderhouden door DroneLand uit Almere, de grootste DJI Enterprise-dealer in de Benelux. Zij zijn speciaal door DJI opgeleid om de volledige installatie en onderhoud van de DJI Dock op de juiste manier te doen. DroneLand verzorgt op basis van de gewenste locatie de benodigde informatie, voorbereiding en vervolgens de installatie van DJI Dock ter plekke. Ook wordt er gezorgd voor uitvoering van een bijpassend onderhoud en serviceplan, volledig op basis van de wensen van de klant. Zo blijft de DJI Dock altijd operationeel en in goede conditie.

Mede-eigenaar van Drone Class, Sander Welgraven, over de DJI Dock: “Wij zijn blij met deze primeur en kunnen niet wachten om geïnteresseerden dit zeer geavanceerde product in werking te laten zien.” Sem van Geffen, tevens mede-eigenaar van Drone Class: “Ons kantoor is gelegen op een groot bedrijfsterrein, een betere setting om te trainen kunnen wij ons niet wensen. Daarnaast ontzorgen wij, samen met onze partners, klanten geheel op het gebied van organisatie, mens en machine.”

CEO van DroneLand, Vincent van Schijndel, over de DJI Dock: “Het is fantastisch om te zien dat DJI haar eerste drone-in-a-box de DJI Dock nu eindelijk uitlevert. Als één van de eerste zes DJI Enterprise dealers in Europa, hebben wij sinds afgelopen voorjaar een demomodel van de DJI Dock aan het publiek laten zien. Nu de verkoop en leveringen officieel zijn begonnen, feliciteren wij Drone Class met de aanschaf. Ook wij laten bedrijven en organisaties graag kennismaken met deze innovatieve oplossing.”

Ontdek het bijpassende trainingsaanbod van Drone Class

Drone Class Plus
Zie DJI Dock in actie tijdens een van onze ‘samen vliegen middagen’ of speciale themamiddagen.

Praktijktraining DJI Dock
Ontdek de mogelijkheden van deze drone-in-a-box oplossing in een twee uur durende training met DJI Dock, DJI M30(T) en FlightHub 2.0.

Specific Endorsement Modules
Training voor de meer ervaren, al in de specifieke categorie opgeleide dronepiloot in o.a. het uitvoeren van geautomatiseerde BVLOS-operaties. Inclusief praktijkcertificaat.

Drone Class heeft inmiddels meer dan 30.000 deelnemers wereldwijd opgeleid voor de open en specifieke categorie en is de best beoordeelde drone opleider in Europa.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier