Video

Kijken: deze ‘onmogelijke’ scènes werden gefilmd met de DJI Inspire 3

Eén van de fascinerende nieuwe functies van de DJI Inspire 3 betreft de mogelijkheid om een bepaald vliegpad met centimeterprecisie te herhalen. Dat brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee voor creatieve beeldmakers. Dat bewijzen de Corridor Crew en filmmaker Paul Trillo, die elk op hun eigen manier een ‘onmogelijke’ scène filmden.

Repeatable Routes

De functie die het mogelijk maakt om een bepaald vliegpad zeer precies te herhalen heet Repeatable Routes. Het komt erop neer dat de drone elke keer exact dezelfde route aflegt, met daarbij steeds dezelfde camerabeweging. Dankzij RTK GPS kan dit ook nog eens bijzonder nauwkeurig. Traditioneel heet deze techniek Motion Control, en met de Inspire 3 komt dit ook binnen handbereik van dronepiloten.

Het leuke van repeatable routes is dat je de verkregen shots op elkaar kunt ‘stapelen’. Dat brengt de mogelijkheid met zich mee om een onderwerp – zoals een persoon – meerdere keren in beeld te brengen. En dit terwijl zowel onderwerp als drone bewegen.

In onderstaande video toont de Corridor Crew welke mogelijkheden dat met zich meebrengt. Let op: onder deze video volgt nog een tweede voorbeeld.

13x opnieuw

Ook in dit tweede voorbeeld wordt gebruik gemaakt van Repeatable Routes, 13x om precies te zijn. Hoe het shot tot stand kwam, zie je daar weer onder.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier