Opmerkelijk

Engelsman vraagt vriendin ten huwelijk via droneshow

Een 30-jarige Engelsman heeft zijn vriendin op een wel heel bijzondere manier ten huwelijk gevraagd. Tijdens een licht- en vuurwerkshow in het Engelse Newby Hall in Ripon, North Yorkshire, liet hij de tekst ‘Marry me Megan’ projecteren door een zwerm drones. Omringd door vrienden en familie ging hij door de knieën, waarna er een volmondig ‘ja’ volgde.

Hightech aanzoek

Een paar maanden geleden kwam Rhys Whelan op het idee om zijn vriendin door middel van een droneshow ten huwelijk te vragen. Voor de uitvoering benaderde hij het bedrijf Britse DroneSwarm, dat zich heeft gespecialiseerd in vuurwerk-, laser- en droneshows. Samen werkten ze maandenlang aan de vormgeving van het hightech huwelijksaanzoek.

De drones, die zijn uitgerust met kleurrijke lichten, vlogen in verschillende formaties om harten en woorden te vormen. Het hoogtepunt kwam toen ze na ongeveer drieënhalve minuut de woorden “Marry me Megan” in de nachtelijke hemel projecteerden. Dit alles gebeurde terwijl op de achtergrond hun favoriete liedje, ‘6 Words’ van Wretch 32, te horen was.

Doodsbang

Whelan gaf toe dat hij doodsbang was vlak voor zijn grote moment. Hij had zes maanden aan de voorbereidingen gewerkt en alles hing af van een show van slechts vijf minuten. “Al die planning en voorbereiding kwamen plotseling neer op vijf minuten vertoning,” zei Whelan. Toch was hij uiteindelijk blij met het effect van de droneshow; zijn vriendin zei immers ‘ja’ op zijn voorstel.

In een interview met de BBC beschreef Greenwood het aanzoek als perfect en gaf aan dat het alle verwachtingen overtrof. “Toen draaide hij me om en zakte hij op één knie,” herinnerde Greenwood zich, “Ik weet niet hoe mijn gezicht eruit zag, maar ik begon zeker te trillen.” De romantische setting was nog specialer doordat vrienden en familie aanwezig waren om getuige te zijn van het speciale moment. En tot ieders vreugde antwoordde Greenwood met een volmondig ‘Ja!’

Primeur

Het bedrijf achter de drone-lichtshow, DroneSwarm, claimt dat dit de eerste keer is dat in het Verenigd Koninkrijk een dergelijk huwelijksaanzoek met een zwerm drones is gedaan. Dergelijke droneshows zijn de laatste jaren steeds populairder geworden als milieuvriendelijk alternatief voor traditioneel vuurwerk, waarbij ze in vele steden, vooral in China en in de VS, vuurwerkshows vervangen.

Het stel, dat al zes jaar samen is, hintte er na afloop op dat hun bruiloft ook drones zou kunnen bevatten.

Rhys en Megan met één van de showdrones. Bron: DroneSwarm
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier