Gerucht

DJI Mini 4 Pro krijgt 360º obstakeldetectie, 4K 100 fps video en waypointmissies

Er gingen al wat geruchten rond over de aankomende DJI Mini 4 Pro, maar vandaag zijn dan de eigenlijk echt relevante details uitgelekt. De vierde generatie (Mavic) Mini krijgt de beschikking over omnidirectionele obstakeldetectie. De camera kan nu filmen in 4K 100 fps. Nieuw is de mogelijkheid om waypointmissies uit te voeren. En het gewicht is nog altijd sub-250 gram.

Voortborduren

De uitgelekte specs zijn te herleiden van productafbeeldingen die online zijn geplaatst door de Chinese DJI-leaker Kanzhaji. Duidelijk is dat DJI’s aankomende minidrone voortborduurt op de succesformule van het Mini-platform. Dat wil zeggen: ultralaag gewicht in combinatie met aansprekende specificaties op het gebied van fotografie en video.

De DJI Mini 4 Pro zal beschikken over de volgende features:

1. Startgewicht van nog geen 250 gram
2. Actieve obstakeldetectie in alle richtingen
3. Focustrack, timelapse-fotografie en waypointmissies
4. 4K 100 fps video | HDR | 48 MP fotoresolutie | true vertical shooting | f/1.7 | 24 mm
5. 34 minuten vliegtijd
6. 20 km full HD-beeldoverdracht (in FCC modus) met O4

Kortom: geen echt schokkende nieuwe mogelijkheden, maar wel een aantal interessante verbeteringen, zoals de hogere framerate en de verbeterde obstakeldetectie. Naar alle waarschijnlijkheid zal DJI ook meteen zorgen voor een C0-certificatie, zodat deze drone zorgeloos in Open subcategorie A1 gebruikt kan worden, waarbij zelfs niet-betrokken personen mogen worden overvlogen (uitgezonderd menigten). Een vliegbewijs is dan niet vereist, registratie van de dronepiloot wel.

Aankondiging aanstaande

Nu dat er productfoto’s circuleren, en er ook sprake is van een eerste registratie zal het niet lang meer duren totdat de DJI Mini 4 Pro officieel wordt aangekondigd, mogelijk nog deze herfst. Introductiedatum en prijzen zijn echter nog niet bekend. Verder is al wel duidelijk dat de DJI Mini 4 Pro niet compatibel zal zijn met eerdere (smart) controllers.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

13 gedachten over “DJI Mini 4 Pro krijgt 360º obstakeldetectie, 4K 100 fps video en waypointmissies

 • “DJI ook meteen zorgen voor een C0-certificatie, zodat deze drone zorgeloos in Open subcategorie A1 gebruikt kan worden”

  Alles onder de 250 gram mag toch gewoon in A1 gevlogen en ook in 2024?

  Beantwoorden
 • Hans Wielakker

  Tja,….ga ik toch maar even wachten met de aankoop van een drone. 2 kansen: 1. de mini 3 pro wordt goedkoper 2. de mini 4 pro is hopenlijk betaalbaar.

  Beantwoorden
 • Nou ik weet het wel. Geduldig wachten tot de 4 pro in de schappen ligt en betaalbaar.

  Beantwoorden
 • Over de controller: op de Mini 4 doos staat een foto van de huidige controller die ook bij de Mini 2 en 3 zit. Dus of het klopt dat hij daar niet mee werkt is nog even de vraag lijkt.
  4K 100fps, dat wordt een flinke SD kaart. En 34 minuten vliegtijd is ook zeer netjes.

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Het zal waarschijnlijk gaan om de DJI RC 2 smart controller of DJI RC-N2 controller (beide geïntroduceerd met de DJI Air 3) met O4 transmissietechnologie, die niet compatibel is met die van de voorgaande generatie controllers (DJI RC en DJI RC-N1).

   Beantwoorden
   • Marcel van Rooijen

    En er zitten extra antennes op de nieuwe controller.
    Dus zeker niet dezelfde!

    Beantwoorden
 • Henk van Erp

  Pas mijn Mini 3 Pro verkocht voor een prima prijs. Ik twijfel of ik ga voor de Air 3 of de mini 4 pro. Zal veel afhangen van de prijs. Vooralsnog zie ik weinig verschillen, op gewicht na dan, tussen die 2. Zijn er die wel dan zou ik dat graag vernemen waarvoor mijn dank.

  Beantwoorden
 • Jerimar

  En is ie dan ook compatibel met de DJI goggles?

  Beantwoorden
 • Ik heb nu gelezen, dat mini 4 geen 12 Mp meer heeft. Alleen nog 48 Mp, daarom heeft hij ook geen zoom meer en kan ook geen pano’s maken. Hoop dit verhaal niet klopt, dan vind ik hem minder interessant als de mini 3?

  Beantwoorden
 • Ruud Boomgaard

  De mini 4 pro is te koop. Zou ik mij. RC van de mini 3 pro en de batterijen kunnen gebruiken?

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Die vragen worden in het artikel beantwoord 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier