Productnieuws

DJI komt met mega-update voor Mavic 3-serie

Bezitters van een drone uit de DJI Mavic 3-serie kunnen een grote update van hun drone tegemoet zien bij het inschakelen van hun systeem. Nieuw is onder andere de mogelijkheid om het vliegpad tijdens een return to home-actie te visualiseren middels AR, de naar beneden gerichte sensor uit te schakelen en om omgevingsbeeld in alle vliegrichtingen te bekijken.

Firmware- en DJI Fly-update

De Mavic 3 software-update bestaat uit 2 componenten: een firmware-update voor de drone zelf en een update van de DJI Fly-app. Na het doorlopen van de updateprocedure krijgen bezitters van een Mavic 3, Mavic 3 Cine, Mavic 3 Classic, Mavic 3 Pro en Mavic 3 Pro Cine de beschikking over een flink aantal nieuwe features. Deze worden hieronder beschreven:

Vision Assist

Vision Assist is een nieuwe functie die het mogelijk maakt om (zwart/wit) beeld te bekijken van de camera’s die op de hoeken van de drone zijn aangebracht ten behoeve van obstakeldetectie. Hierdoor krijgt de gebruiker een beter beeld van de directe omgeving van de drone, wat ten goede komt aan de vliegveiligheid.

Het is nu mogelijk om het beeld van de obstakelsensoren te bekijken. Bron: Travelformotion

AR Return to Home en AR Home Point

Een tweede nieuwe feature op het gebied van vliegveiligheid is AR Return to Home en AR Home Point. Deze functies projecteren door middel van augmented reality het vliegpad van de drone over het camerabeeld tijdens een return to home-vlucht. Hierdoor kun je goed checken of de drone vrij blijft van obstakels en ook zie je duidelijk waar de drone zal gaan landen.

Frame Guide

Beeldmakers die met andere beeldverhoudingen werken dan de gebruikelijke 16:9 weergave kunnen nu gebruik maken van de functie Frame Guide om andere aspect ratio’s te visualiseren tijdens het maken van video-opnames. Daarbij worden de weg te snijden delen van het beeld donkerder gemaakt. DJI benadrukt dat er geen beeldinformatie verloren gaat bij het opnemen.

Een voorbeeld van een verticale beelduitsnede in Frame Guide. Bron: Travelformotion

VPS uitschakelen

De Mavic 3 is standaard uitgerust met een functie die moet helpen om veilig te landen: het vision positioning system, VPS. Deze bekijkt de ondergrond en helpt om de drone ook bij gebrekkige GPS-ontvangst stabiel te laten landen. Maar bij mist, of in het geval van een bewegende ondergrond, kan VPS ook leiden tot onvoorspelbaar gedrag. Met deze update krijgt de gebruiker de mogelijkheid om VPS uit te schakelen.

Mavic 3 Pro en Mavic 3 Pro Cine updates

Na het installeren van de update ondersteunt de 7x telecamera van de Mavic 3 Pro nu ook 10 bit D-Log M en HLG color modes. De 3x medium telecamera krijgt ondersteuning voor QuickShots, MasterShots, Night Mode 360º panoramafotografie (voor het maken van gigapixel pano’s, waarbij het aan de gebruiker is om de ruwe foto’s te stitchen met behulp van daarvoor ontwikkelde software zoals PTGui).

Updateprocedure

Het updateproces is relatief eenvoudig. Download eerst de nieuwste versie van DJI Fly op je telefoon of tablet. Schakel de drone daarna in en wacht totdat de melding verschijnt dat er een nieuwe update klaarstaat. Daartoe moet je wel een actieve internetverbinding hebben. Start het updateproces en loop vervolgens nog even al je instellingen na.

Ben je in het bezit van een DJI RC of RC Pro? Dan is het goed om te weten dat daar ook firmware-updates voor beschikbaar zijn, zodat de nieuwste versie van DJI Fly op de controller komt te staan.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “DJI komt met mega-update voor Mavic 3-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier