Video

Kijken: Tanzania | Cinematic FPV

Tanzania is een land van ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid en diversiteit. Het is een plek waar de savannes tot leven komen met zwermen wilde dieren en waar de nachthemel verlicht wordt door een schitterende sterrenpracht. In deze FPV dronevideo neemt Ellis van Jason je mee op een adembenemende reis door de wildernis van Tanzania. Zweef boven uitgestrekte vlaktes, dichtbegroeide bossen en langs vogels en wildlife, en ervaar de magie van dit ongerepte stukje aarde vanuit een uniek droneperspectief.

Speciaal ontwikkelde drone

Voor het maken van de video maakte Ellis gebruik van een speciaal ontwikkelde drone, blijkt uit zijn toelichting. “Elke keer wanneer ik aan een nieuw passieproject begin, daag ik mezelf uit: Hoe kan ik dit beter maken? Hoe creëer ik een diepere beleving en toon ik iets wat niemand eerder heeft gezien? Het is een uitdaging om aan die verwachtingen te voldoen, maar vanaf dag één is dit mijn drijvende kracht geweest. Het motiveert me om niet achterover te leunen, maar juist harder te werken dan het jaar ervoor om te groeien als regisseur en filmmaker.

Dit passieproject is bijzonder. Het begon al met een grote technische ontwikkeling lang voor de reis. Het doel was duidelijk: we moesten hoogwaardige filmcamera’s gebruiken om dieren in slow motion vast te leggen en de kwaliteit te verhogen. De huidige Cinelifter FPV drones voldeden niet. Ik had ze al twee jaar gebruikt in dezelfde omgeving en er was ruimte voor verbetering. Ze vlogen slechts 4-5 minuten, waren traag en maakten veel lawaai. We hadden een drone nodig die stiller, sneller was en langer kon vliegen.

Na enkele maanden van ontwikkeling hebben Josh en ik onze Startruss voltooid. Hiermee trok ik het veld in om me te concentreren op het creatieve deel van dit project en te zien wat deze drone kon doen. Ik was verrast hoeveel die extra 5-6 minuten uitmaakten bij het filmen van dieren. Het verminderde geluid was een echte gamechanger. Met een FX6 of Komodo-camera kon ik nu 10 minuten ononderbroken filmen, wat me meer creatieve vrijheid gaf. Ik hoop dat je geniet van deze nieuwe video 🫶.”

Vergunningen

Ellis benadrukt dat het team alle nodige vergunningen had voor dit filmproject in Tanzania, waaronder een film- en dronevergunning. In nauwe samenwerking met de Tanzania National Park Authority kon het team off-road rijden in de Serengeti, altijd onder begeleiding van professionele gidsen en natuurbeschermers.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier