Nieuws

Britse politie zet drones in om inbraken in stacaravans te voorkomen

Het droneteam van Lincolnshire Police gaat toezicht houden vanuit de lucht om het aantal inbraken op caravanparken aan de oostkust van Engeland terug te dringen. Dat meldt de BBC. Niet alleen in de zomerperiode wordt er steeds vaker ingebroken in stacaravans, ook in de herfst neemt het aantal caravaninbraken significant toe. Naast drones zet de politie ook andere innovatieve technieken in.

Steeds meer inbraken

Britse bezitters van stacaravans worden steeds vaker het slachtoffer van inbraak. Zo werden er alleen al in de regio East Lindsey aan de oostkant van Engeland tussen september 2022 en juli 2023 277 woninginbraken geregistreerd, waarvan er 106 in stacaravans plaatsvonden. De meeste geregistreerde misdrijven vonden plaats in caravanparken aan zee, waaronder Chapel St Leonards, Skegness en Ingoldmells, aldus de politie.

Martin Adams uit Rotherham, die al 22 jaar zijn vakanties doorbrengt in zijn caravan in Ingoldmells, was vorige maand getuige van een inbraakpoging via het raam. “Omstreeks drie uur ’s nachts hoorde ik een harde knal en zag ik een jonge kerel proberen door het raam naar binnen te klimmen,” verklaarde hij. “Ik sprong op en hij maakte dat hij wegkwam. Maar toen was de portemonnee van mijn schoonzus al gestolen. Sindsdien voel ik me niet meer veilig in de caravan.”

Effectief toezicht

Met name caravaninbraken aan de kust worden als prioriteit beschouwd, en de politie gebruikt een reeks nieuwe initiatieven om dit probleem aan te pakken, waaronder de inzet van drones. “We gebruiken dronetechnologie en we hebben ook andere middelen tot onze beschikking die we kunnen inzetten, waaronder enkele heimelijke methoden”, aldus hoofdinspecteur Lee St Quinton.

Volgens St Quinton belooft de inzet van drones door Lincolnshire Police een waardevolle aanvulling te zijn op de bestrijding van caravancriminaliteit in de regio. Vanuit de lucht kunnen de politieagenten effectief toezicht houden op de uitgestrekte caravanparken en sneller reageren op verdachte activiteiten.

Bewustwording

Naast de drones zal de politie ook blijven samenwerken met de gemeenschap om bewustwording te creëren over veiligheidsmaatregelen en zullen ze gebruikmaken van andere geavanceerde middelen om de inbrekers af te schrikken. Met deze gecombineerde inspanningen hopen de autoriteiten het aantal caravaninbraken terug te dringen en de vakantiegangers in Lincolnshire een veiligere omgeving te bieden om van hun verblijf te genieten.

Het droneteam van Lincolnshire Police wordt in toenemende mate ingezet voor het tegengaan van criminaliteit, het assisteren van andere nooddiensten en het opsporen van vermiste personen. Het korps doet daarbij ook aan uitgebreide voorlichting om zodoende maatschappelijk draagvlak te creëren.

Een groot caravanpark aan de kust van East Lindsey. Bron: Google Maps
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier