Gerucht

DJI komt met compacte Matrice 3D en nieuwe DJI Dock

Het heeft er alle schijn van dat dronemaker DJI binnenkort een compacte Enterprise-drone introduceert, de Matrice 3D. Het zou gaan om een drone met warmtebeeldcamera en RTK GPS. Samen met de M3D komt DJI naar het zich laat aanzien ook met een kleinere uitvoering van de DJI Dock. Dat blijkt uit foto’s van DJI-leaker NGDrone.

DJI M3D en nieuw DJI Dock

Het gerucht gaat dat Matrice 3D het gat tussen de Mavic 3 Thermal en de grotere Matrice 30 moet gaan opvullen. Het zou gaan om een redelijk compact uitgevoerde drone, voorzien van RTK GPS voor ultraprecieze positionering en een cameramodule met zowel een groothoek RGB-sensor als een zoomlens plus warmtebeeldcamera. Ook zijn sensoren ten behoeve van obstakeldetectie zichtbaar.

Opmerkelijk is dat de M3D geen inklapbare armen lijkt te hebben. Dat ondersteunt de these dat deze drone exclusief is bedoeld voor gebruik in combinatie met een docking station. Een ander voordeel van de unibody is de verbeterde aerodynamica. Mogelijk liggen daardoor langere vliegtijden en hogere vliegsnelheden in het verschiet. De drone zal gaan opereren vanuit een kleinere versie van het door DJI ontwikkelde docking station.

Focus op beveiligingstoepassingen

Een andere conclusie die getrokken kan worden op basis van deze uitgelekte foto’s is dat de M3D ruimte biedt voor diverse accessoires die bovenop de drone gemonteerd kunnen worden. Denk aan een LED-schijnwerper of een luidspreker. Dat duidt er wellicht op dat de Matrice 3D en bijpassende DJI Dock vooral zijn ontwikkeld voor beveiligingstoepassingen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier