Video

Kijken: Texel in miniatuur

Het Waddeneiland Texel is een van de populairste vakantiebestemmingen in Nederland. Je vindt er prachtige stranden, eindeloze wandel- en fietsmogelijkheden, tal van restaurants, mooie campings, luxe hotels en gezellige dorpen. In de dronevideo ‘Texel in miniatuur’ krijg je een sfeerimpressie van het eiland die vastgelegd werd met het zogenaamde tilt-shifteffect, waardoor het lijkt alsof je door Madurodam loopt.

Texel informatie

De video wordt je aangeboden door Texel Informatie, een belangrijke bron van informatie voor toeristen uit binnen- en buitenland. Op de website en via de social media kanalen van Texel informatie vindt je naast inspiratie vooral ook veel praktische informatie om je volgende verblijf op het Waddeneiland zo aangenaam mogelijk te maken. Of het nu gaat om het boeken van een accommodatie of het reserveren van een excursie: Texel Informatie biedt antwoord.

In de video komen een aantal Texelse highlights aan de orde. De video opent met de aankomst van veerboot Texelstroom in de haven bij Het Horntje, gevolgd door diverse opnamen in en om Den Burg. Natuurlijk komt er een schapenboet in beeld, waarna Oudeschild aan de beurt is. We zien de vuurtoren bij De Cocksdorp, strandgangers en wandelaars. Ook de kartbaan ontbreekt niet.

Madurodam-effect

Voor het maken van de video werd gebruikgemaakt van een DJI Mini 3 Pro. Het ‘Madurodam-effect’ werd verkregen door de beelden te versnellen, de saturatie op te voeren en een selectieve vervaging toe te passen. Op dezelfde manier produceerde Dronewatch eerder video’s van Scheveningen, Hilversum en Renkum.

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Kijken: Texel in miniatuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier