Productnieuws

Nieuwe DJI Mini 4 Pro biedt 4K 100 fps-filmcapaciteit en 360º-obstakeldetectie

DJI, wereldwijd marktleider op het gebied van civiele drones en luchtopname-technologie, heeft vandaag de reeds verwachte Mini 4 Pro (vanaf € 799,- bij Cameranu of Bol.com) gelanceerd, die een aantal vernieuwingen met zich meebrengt in de wereld van compacte drones. De nieuwste aanwinst in de Mini-lijn valt op door zijn geavanceerde mogelijkheden verpakt in een nog steeds ultralicht formaat en een gewicht van slechts 249 gram.

4K 100 fps-video, 48 MP

De camera van de DJI Mini 4 Pro is voorzien van een 1/1.3″ CMOS sensor met dual native ISO. De sensor heeft een resolutie van 48 megapixel. De lens heeft een vast diafragma van f/1.7 en een brandpuntsafstand van 24 mm. Dat resulteert in een beeldhoek van 82º.

Een van de meest in het oog springende kenmerken van de DJI Mini 4 Pro is de 4K 100 fps video-opnamecapaciteit. Dat brengt slowmotion-opnamen van hoge kwaliteit met zich mee. Ook is het mogelijk te filmen in 4K 60 fps HDR-video, wat staat voor High Dynamic Range. Per frame maakt de camera dan meerdere opnamen met verschillende belichtingsinstellingen, die met elkaar worden gecombineerd. Het voordeel is dat het dynamisch bereik toeneemt.

Verder nieuw is de mogelijkheid om te filmen in D-log M of Hybrid Log Gamma (HLG), in beide gevallen met 10 bit kleurdiepte. Dit brengt extra mogelijkheden met zich mee tijdens de color grading van het beeld. Volgens DJI kan de Mini 4 Pro in deze modi meer dan een miljard verschillende kleuren registreren. Gebruikers kunnen ook kiezen voor een Normal of D-Cinelike kleurprofiel.

Voor gebruikers die op zoek zijn naar een innovatieve kijk op hun opnames, biedt de Mini 4 Pro “True Vertical Shooting”, waarmee opnames met een verticale beeldverhouding kunnen worden gemaakt, perfect voor platforms zoals Instagram en TikTok.

Voor een goede belichting is het gebruik van ND-filters een ‘must’.

360º-obstakeldetectie en O4-videotransmissie

Veiligheid is een ander gebied waar DJI indruk stappen vooruit maakt met de Mini 4 Pro. De drone is uitgerust met Omnidirectional Active Obstacle Sensing, waarmee hij obstakels vanuit alle richtingen kan detecteren en vermijden. Dit betekent dat piloten met meer vertrouwen kunnen vliegen, zelfs in uitdagendere omgevingen. Hiertoe is de drone voorzien van 4 fisheye-camera’s die de gehele omgeving overzien. Een andere veiligheidsfeature betreft Advanced Return to Home (RTH).

Wat de vliegtijd betreft, stelt de DJI Mini 4 Pro niet teleur met een indrukwekkende 34 minuten op een enkele acculading (goed nieuws: accu’s van de DJI Mini 3 Pro zijn ook bruikbaar in de DJI Mini 4 Pro). Dankzij de geavanceerde O4 videotransmissietechnologie kunnen gebruikers genieten van een stabiele HD-videoverbinding, ook als de drone wat verder weg vliegt. Een nadeel is dat de vorige generatie controllers niet gebruikt kan worden in combinatie met deze nieuwe drone.

De DJI Mini 4 Pro is qua accu’s backwards compatible met de Mini 3 Pro.

ActiveTrack 360º, timelapse-fotografie en waypointmissies

De DJI Mini 4 Pro brengt naast een verbeterde camera ook een aantal nieuwe features met zich mee. Zo is het mogelijk om waypointmissies uit te voeren, waarbij de drone een vooraf opgegeven vliegpad volgt. Daarnaast is het mogelijk om hyperlapses te maken. Dat zijn timelapse-opname terwijl de drone langzaam een traject aflegt.

Een andere feature die de drone biedt is ActiveTrack 360º. Deze functie stelt je in staat om de drone automatisch een onderwerp te laten volgen. Je activeert deze modus door op het scherm een onderwerp te selecteren en de drone doet de rest vanzelf, rekening houdend met eventuele obstakels in de directe omgeving.

De DJI Mini 4 Pro met DJI RC 2 Smart Controller. Dankzij O4 is het bereik nog verder toegenomen.

Prijs en beschikbaarheid

De DJI Mini 4 Pro is nu beschikbaar bij geselecteerde retailers en via de officiële DJI-website.

Bij Cameranu is de DJI Mini 4 Pro te verkrijgen in de volgende configuraties:

C0-label

De DJI Mini 4 Pro beschikt over een C0-label en kan derhalve gebruikt worden in Open subcategorie A1. Een vliegbewijs is niet vereist. Wel moet de piloot zich even als exploitant registreren bij de RDW en het registratienummer zichtbaar aanbrengen op de drone. Remote ID activeren na 1-1-2024 is niet verplicht voor drones <250 gram.

DJI Mini 4 Pro met DJI RC 2.

DJI Mini 4 Pro specificatie-vergelijking

 

Feature DJI Mini 4 Pro DJI Mini 3 Pro DJI Mini 3
Gewicht <249 gram <249 gram <249 gram
Afmetingen (l×b×h) – Ingeklapt: 145×94×64 mm
– Uitgeklapt: 298×373×101 mm
– Ingeklapt: 145×90×62 mm
– Uitgeklapt: 251×362×70 mm
– Ingeklapt: 145×90×62 mm
– Uitgeklapt: 251×362×70 mm
Max stijgsnelheid 5 m/s 5 m/s 5 m/s
Max daalsnelheid 5 m/s 5 m/s 5 m/s
Max vliegsnelheid (zonder wind) 16 m/s 16 m/s 16 m/s
Max vliegtijd 34 minuten 34 minuten 38 minuten
Max bereik 20 km (FCC) 18 km (FCC) 18 km (FCC)
Max windsnelheid 10.7 m/s 10.7 m/s 10.7 m/s
Intern geheugen 2 GB 1,2 GB Geen
Camerasensor 1/1.3-inch CMOS 1/1.3-inch CMOS 1/1.3-inch CMOS
Fotoresolutie 12MP/48MP 12MP/48MP 12MP/48MP
Opnameformaat JPEG/DNG (RAW) JPEG/DNG (RAW) JPEG/DNG (RAW)
Videoformaat MP4/MOV (H.264/H.265) MP4/MOV (H.264/H.265) MP4 (H.264)
Videoresolutie – 4K 100 fps
– 4K HDR 60 fps
– 2.7k 60 fps
– FHD tot 200 fps
– 4K 60 fps
– 4K HDR 30 fps
– 2.7k 60 fps
– FHD tot 120 fps
– 4K 30 fps
– 2.7k 60 fps
– FHD 60 fps
Max bitrate 150 Mbps 150 Mbps 100 Mbps
Bestandssysteem – FAT32 (≤ 32 GB)
– exFAT (> 32 GB)
– FAT32 (≤ 32 GB)
– exFAT (> 32 GB)
– FAT32 (≤ 32 GB)
– exFAT (> 32 GB)
Kleurprofielen – Normal (8 bit)
– D-Cinelike (10 bit)
– D-Log M/HLG (10 bit)
– Normal (8 bit)
– D-Cinelike (10 bit)
Normal (8 bit)
Digitale zoom – 4K: 2×
– 2.7K: 3×
– FHD: 4×
– 4K: 2×
– 2.7K: 3×
– FHD: 4×
– 4K: 2×
– 2.7K: 3×
– FHD: 4×
Obstakeldetectie – Voorwaarts
– Achterwaarts
– Links
– Rechts
– Beneden
– Voorwaarts
– Achterwaarts
– Beneden
– Beneden
Videotransmissiesysteem DJI O4 DJI O3 DJI O2
Maximaal bereik – FCC: 20 km
– CE: 10 km
– SRRC: 10 km
– MIC: 10 km
– FCC: 12km
– CE: 8km
– SRRC: 8km
– MIC: 8km
– FCC: 10km
– CE: 6km
– SRRC: 6km
– MIC: 6km
Accucapaciteit – IFB: 2.590 mAh – IFB: 2.453 mAh – IFB: 2.453 mAh
Oplaadtijd – IFB: 70 min – IFB: 64 min – IFB: 64 min
Compatible remote controllers – DJI RC-N2
– DJI RC 2
– DJI RC-N1
– DJI RC
– DJI RC-N1
– DJI RC
Cx-label C0 Nvt Nvt
True Vertical Shooting: opnamen in portrait-stand.
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

5 gedachten over “Nieuwe DJI Mini 4 Pro biedt 4K 100 fps-filmcapaciteit en 360º-obstakeldetectie

 • William van Beek

  Er staan fouten in de specs: de Mini 3 Pro heeft 1,2GB interne storage en de Mini 4 Pro heeft 2GB interne storage.

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Bedankt voor de opmerkzaamheid. Die foutieve waarden waren meegekomen met het kopiëren van een eerdere tabel. Het is direct aangepast.

   Beantwoorden
   • William van Beek

    Geen probleem Wiebe.

    Mini 4 Pro is hier besteld. Een review volgt snel op Tweakers.

    Beantwoorden
 • Ik heb de eerste testen van Billy Kyle bekeken, maar de 360 graden obstakeldetectie werkt toch niet zo heel goed… Voor mij zou dat een reden kunnen zijn om een upgrade te doen van de 3 naar de 4, maar dan moet het wel echt goed werken. Bij de Air 3 of de Mavic 3, werkt de obstakeldetectie rondom bijna altijd foutloos, bij de Mini 4 lijkt hij het toch vaak af te laten weten.

  Beantwoorden
 • De Mini 4 Pro filmt niet in 4K met 100fps. Het moet zijn: 4K@60fps of 1080p@100fps.
  Ik heb net een Mini 4 Pro aangeschaft. Heb nu twee weken de Mini 3 en loop nu al tegen de limieten aan. 😄

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier