Productnieuws

Potensic lanceert alternatief voor DJI Mini 2 SE: de Atom

De in Nederland nog onbekende dronefabrikant Potensic heeft een nieuw model drone aangekondigd waarmee het bedrijf de concurrentie wil aangaan met marktleider DJI. De Atom kan filmen in 4K, biedt diverse geavanceerde vliegmodi en beschikt over een C0-label. Qua specs en prijskaartje kan de drone gezien worden als een iets goedkoper alternatief voor de DJI Mini 2 SE.

Specificaties

Het nieuwe paradepaardje van Potensic weegt iets minder dan 250 gram en heeft inklapbare armen. Qua design lijkt de Atom opvallend veel op de DJI Mini. In opgevouwen toestand meet de Atom 14,3 x 8,8 x 5,8 cm, uitgeklapt is dit 21 x 15,2 x 5,8 cm met een motor-tot-motor diagonaal van 21,9 cm. De drone heeft een topsnelheid van ongeveer 57,6 km/h.

De drone is uitgerust met een GNSS-module, compatibel met GPS, Glonass, Galileo en BeiDou. De maximale vlieghoogte van de Atom is softwarematig begrensd op 120 meter boven het punt van opstijgen. De 2S LiPo-batterij van 2.230 mAh zorgt volgens de fabrikant voor een vliegtijd van maar liefst 32 minuten.

Camera en controller

De Atom beschikt over een 3-assig gestabiliseerde camera met een Sony 1/3” CMOS-sensor van 12 megapixels en een F2.2 lens. Foto’s worden genomen in een resolutie van 4608 x 2592 pixels, terwijl video’s kunnen worden opgenomen in 4K en 2.7K tot 30 fps, en 1080p tot 60 fps.

De drone wordt bestuurd door middel van een smartphone-app. De telefoon wordt bevestigd op een meegeleverde controller. Volgens Potensic heeft de controller een bereik tot ongeveer 6 km. De controller beschikt over een ingebouwde 1S 3.000 mAh-accu.

Sensoren en vliegmodi

Naast GPS beschikt de Atom over meerdere sensoren, waaronder een ToF-sensor die de hoogte tot de grond meet wanneer de drone zich op een hoogte van minder dan 10 meter bevindt. De sensoren werken samen met de SurgeFly-technologie van Potensic.

De Atom biedt diverse geautomatiseerde vliegmodi, waaronder een terugkeermodus en een visuele volgmodus. Ook biedt de drone QuickShots om snel grappige filmpjes voor op social media te maken.

Prijs en beschikbaarheid

De basisversie van de Atom kost € 320,-. Er is ook een uitgebreidere ‘Fly More’-versie beschikbaar voor € 420,-, die extra accu’s en accessoires bevat. Dat is een paar tientjes goedkoper dan de DJI Mini 2 SE Fly More Combo, die momenteel aangeboden wordt voor € 449,-.

Belangrijk om te vermelden is dat deze drone een CE-markering met klasse C0 heeft. Dat verklaar ook de maximale vlieghoogte van 120 meter. De drone mag gebruikt worden in Open subcategorie A1. De piloot dient zich wel te registeren, maar hoeft geen theoriebewijs te halen.

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier