Productnieuws

DJI Air 3 krijgt ondersteuning voor FPV- en AR-functionaliteiten

Dronefabrikant DJI heeft een nieuwe firmware-update uitgebracht voor zijn DJI Air 3 drone. Onder meer krijgt het pas geïntroduceerde model toegang tot de nieuwe AR-features zoals die laatst ook voor de Mavic 3-serie werden uitgebracht. Ook wordt de Air 3 voorzien van een FPV-modus, in combinatie met de Goggles Integra en de RC Motion 2.

FPV-ondersteuning en AR-features

DJI heeft de Air 3 compatibel gemaakt met de Goggles 2 en Goggles Integra videobrillen wanneer gevlogen wordt met een DJI RC Motion 2. Hierdoor krijgt de Air 3 eindelijk de FPV-modus waar sommige klanten om zaten te springen.

Net als bij de eerder geïntroduceerde Mavic 3 software-update, krijgt ook de Air 3 de beschikking over nieuwe AR-functionaliteiten zoals het tonen van de AR Home Point in de live-view, het projecteren van de geplande RTH-route en de reeds afgelegde route (‘Drone Shadow’) om de oriëntatie voor piloten te vergemakkelijken.

Verbeterde fotomodus en snelheidsinstelling

Naast bovengenoemde nieuwe features is ook de fotomodus verbeterd. Het is nu ook mogelijk om in de 48-MP-modus tot 5 afbeeldingen in burst-modus of belichtingsreeksen (AEB) met maximaal vijf opnamen te maken.

Bovendien kun je in de “N-modus” de horizontale snelheid van de drone instellen op maximaal 15 m/s (ca. 54 km/uur).

DJI Fly 1.12.0

Om al deze nieuwe functies te activeren en de update uit te voeren, moet de DJI Fly App v1.12.0 geïnstalleerd zijn. Deze nieuwe versie is nu beschikbaar voor Apple-gebruikers in de App Store, terwijl Android-gebruikers de gebruikelijke downloadroute via de DJI-website kunnen volgen.

Als je de nieuwe FPV-functie met de DJI Air 3 wilt gebruiken, is het ook noodzakelijk om de Goggles Integra en de RC Motion 2-controller te updaten.

Check na het uitvoeren van een firmware-update altijd je systeeminstellingen en camerasettings, aangezien deze mogelijk gereset worden tijdens het updateproces.

Bekijk ook onze review van de DJI Air 3

De DJI Air 3 maakt relatief weinig geluid en vliegt stabiel, ook bij meer wind.
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier