Video

Kijken: Toscane, een unieke FPV-ervaring

Als er een streek in de wereld is die zich leent voor serene dronebeelden, dan is het wel Toscane in Italië. Met zijn glooiende heuvels, historische dorpjes en cipressen die als wachters langs de wegen staan, biedt deze Italiaanse regio een ongeëvenaard landschap. Dronepiloot Luke Up High combineert in deze video de dynamiek van FPV-dronevliegen met de rust van het Toscaanse landschap.

FPV (First-Person View) dronevliegen is veel meer dan alleen een drone de lucht in sturen. Het is een kunstvorm, waarbij de piloot niet alleen het toestel bestuurt, maar ook de kijker meevoert op een meeslepende, dynamische vlucht. Door de lens van Luke’s drone krijgen we Toscane te zien zoals we dat nog nooit eerder zagen.

Vanaf het eerste shot wordt je meegevoerd over glooiende akkers, langs de toppen van de cipressen, en duiken we laag over de karakteristieke terracotta daken van de dorpjes. In één vloeiende beweging zien we de schaduw van de drone glijden over eeuwenoude stenen muren, om vervolgens op te stijgen en ons een panoramisch uitzicht te bieden over de prachtige, door de zon verlichte, Toscaanse heuvels.

Wat deze video nog bijzonderder maakt, is de manier waarop Luke de nuances van Toscane vangt. De warme gloed van de zonsondergang, het spel van schaduw en licht op de velden, en het gevoel van sereniteit dat de regio uitstraalt – het komt allemaal aan bod in deze video.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier