ProProductnieuws

Nieuwe DJI Zenmuse L2 biedt verbeterde 3D-data-acquisitie

DJI, marktleider op het gebied van civiele drones en cameratechnologie, heeft de Zenmuse L2 geïntroduceerd. Deze geavanceerde LiDAR-payload volgt op het succes van de Zenmuse L1 en biedt verbeteringen in RGB-camera, LiDAR-module en nauwkeurigheid. Gebruikers van de DJI Matrice 300 RTK of Matrice 350 RTK drones kunnen nu profiteren van een nog preciezere, efficiëntere en betrouwbaardere 3D-data-acquisitie.

LiDAR, IMU en camera ineen

De Zenmuse L2 combineert LiDAR, een zelfontwikkeld IMU-systeem, en een 4/3″ CMOS RGB-camera om geospatiale professionals en inspecteurs een diepgaander inzicht te bieden. Volgens DJI zet de Zenmuse L2 een nieuwe standaard voor 3D-data-acquisitie, vooral gericht op onder andere landmeters, elektriciteitsinspecteurs en bosbouwprofessionals.

Ten opzichte van de Zenmuse L1 biedt de Zenmuse L2 een verbeterd detectiebereik en meer precisie. Waar de Zenmuse L1 objecten tot een bepaalde afstand kon detecteren, heeft de L2 een 30% toename in detectiebereik. Daarnaast kan de L2 dankzij een verkleinde spotgrootte kleinere objecten detecteren, wat leidt tot nauwkeurigere digitale hoogtemodellen.

Bovendien kan de Zenmuse L2 bij zowel enkele als meervoudige returns 240.000 punten per seconde registreren, waardoor meer gegevens in een kortere tijd kunnen worden vastgelegd. De geïntegreerde RGB-mappingcamera beschikt over een verbeterde 4/3 CMOS sensor met een mechanische sluiter, wat resulteert in betere beeldvorming en verrijkte kleurdetails van de point clouds.

Software en toepassingen

Tijdens operaties wordt DJI Pilot 2 gebruikt, die drie weergavemodi ondersteunt. Operators kunnen snel een voorbeeld van de vastgelegde 3D point cloud bekijken, wat een realtime monitoring van de voortgang mogelijk maakt. Met DJI Terra kunnen gebruikers bovendien profiteren van efficiënte en betrouwbare point cloud-processing.

De Zenmuse L2 is niet alleen geschikt voor landmeting en bosbouw, maar ook voor inspectie van elektriciteitsnetwerken. Voor elektriciteitsinspecteurs biedt de Zenmuse L2 efficiënte puntwolkgegevensverzameling, waarmee afstanden tussen vegetatie en elektriciteitslijnen gemeten kunnen worden om potentiële risico’s te identificeren.

Beschikbaarheid

De DJI Zenmuse L2 zal binnenkort te koop zijn via de DJI Store en bij DJI Enterprise-dealers.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier