ProProductnieuws

ModalAI introduceert Starling: een vliegend AI-ontwikkelplatform op handformaat

ModalAI, een Amerikaanse ontwikkelaar van geavanceerde autonome systemen, heeft een nieuw AI-ontwikkelplatform onthuld: de Starling development drone. De Starling is de kleinste en langst vliegende drone van het bedrijf tot nu toe, die krachtige computer- en AI-mogelijkheden biedt in een platform op handformaat. De drone kan zelfstandig vliegen in kleine ruimtes en biedt mogelijkheden op het gebied van objectherkenning.

Flink rekenvermogen

De Starling wordt aangedreven door de VOXL 2 autonome autopilot. Gebaseerd op de Qualcomm QRB5165, met acht processorkernen die draaien op maximaal 3,091 GHz en 8 GB LPDDR5, levert de VOXL 2 een indrukwekkend rekenvermogen en verwerkingssnelheid. Bovendien is de drone uitgerust met een reeks sensoren, waaronder zeven MIPI-sensoringangen die in staat zijn tot drie stereobeeldsensorparen, 4K30 video en PMD ToF.

De Starling bevat ook een geïntegreerde flight controller op een DSP, aangevuld met de TDK ICM-42688 IMU en ICP-10111 barometer. Tezamen zorgen die componenten voor een soepele en nauwkeurige besturing, verbeterde stabiliteit en nauwkeurige data voor autonomie-algoritmen.

Licht en wendbaar

De Starling heeft een vliegtijd van meer dan 30 min. Met een gewicht van slechts 275 gram en een diagonaal van 210 mm is de drone licht en wendbaar, waardoor hij zeer geschikt is voor testen in krappe ruimtes en dynamische omgevingen.

De geavanceerde autonomiefuncties van de drone maken de drone extra interessant als ontwikkelplatform. Visual Inertial Odometry stelt de Starling in staat om effectief te navigeren in omgevingen zonder GPS, terwijl Visual Obstacle Avoidance een veilige vlucht in kleine ruimtes garandeert. Dankzij 3D Mapping and Path Planning kan de drone ook in dynamische omgevingen vliegen. De toevoeging van TFLite Neural Network stelt de drone in staat om objecten te herkennen en classificeren.

Ontwikkeltools

Aangezien de drone gericht is op ontwikkelaars en onderzoekers, levert ModalAI de Starling met zijn VOXL SDK, een open-sourceplatform dat populaire softwareframeworks zoals OpenCV, ROS 1 & 2, Docker en PX4 geïntegreerde flight controller ondersteunt.

Ingebouwde connectiviteitsopties, zoals Wifi en Express LRS R/C, vergemakkelijken de communicatie en bediening, waardoor de Starling een veelzijdige tool is die geschikt is voor verschillende ontwikkelingsscenario’s.

Prijs en beschikbaarheid

De Starling development drone  is per direct beschikbaar. Volgens ModalAI biedt de drone een aantrekkelijke en krachtige oplossing voor het ontwikkelen en testen van verschillende toepassingen in de sector van autonome luchtvaartuigen. Prijzen beginnen vanaf $2.949.99 (alleen de drone).

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier