Opmerkelijk

Hartverwarmend: drone herenigt vermiste blinde hond met baasje (video)

In het VK heeft een drone geholpen om de 11-jarige blinde labrador Molly na een vermissing van drie dagen terug te brengen bij haar baasje. Beelden van de emotionele hereniging gaan inmiddels de hele wereld over. De hond werd binnen twee uur opgespoord door een team van Drone To Home, een Britse organisatie die zich toelegt op het opsporen van vermiste huisdieren.

Emotionele hereniging

Molly, een 11-jarige blinde Labrador, was meer dan drie dagen vermist. De eigenaar van de hond had alle hoop verloren en dacht dat hij Molly nooit meer zou terugzien. Ten einde raad werd de hulp ingeschakeld van Drone To Home, een in het VK gevestigde organisatie die zich toelegt op het vinden van vermiste dieren. Het team slaagde erin Molly binnen slechts twee uur te vinden.

Een video van de emotionele hereniging die werd gepubliceerd op het TikTok-account van Drone To Home, verzamelde binnen een dag al meer dan 321.600 weergaven. Zoals de beschrijving van de video aangeeft: “Houd de zakdoekjes maar gereed.” Het is bijna onmogelijk om niet geraakt te worden door de beelden.

Drone to Home

Drone To Home werd opgericht in 2019 door Phil James. Aanvankelijk beschikte hij over slechts één drone. Sindsdien is Drone To Home uitgegroeid tot een team met drie fulltime medewerkers, 13 vrijwilligers, drie voertuigen en vijf drone-operators. Dagelijks geven ze advies over ongeveer 40 vermiste dieren en hebben ze al geholpen bij het herenigen van 2.467 honden met hun eigenaren.

“Zoeken is soms complex en vergt veel geduld. De moeilijkste aspecten zijn de omgeving, ’s nachts werken en omgaan met zeer emotionele mensen,” aldus James.

Internationale uitrol

Momenteel opereert het bedrijf voornamelijk in het VK, maar oprichter James heeft aangegeven dat er interesse is om Drone To Home ook in de VS en andere landen op te zetten. Overigens heeft Drone To Home al een Nederlandse evenknie, in de vorm van de vrijwilligersorganisatie SOS DroneTeam NL.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier