Nieuws

Gyroflow voor iOS maakt stabiliseren van FPV-dronevideo’s nog eenvoudiger

Vlieg je wel eens met een FPV-drone om dynamische dronebeelden te maken? Dan is er goed nieuws: de videostabilisatiesoftware Gyroflow is nu ook beschikbaar voor iPad en iPhone. De tool maakt gebruik van gyroscoopdata zoals die wordt vastgelegd in de camera om je beelden supervloeiend te maken. Gyroflow kan onder andere gebruikt worden in combinatie met GoPro action cams, Sony-camera’s en de DJI Avata.

Geavanceerde beeldstabilisatie

Gyroflow is een geavanceerde open-source videostabilisatiesoftware die stabilisatie van video’s mogelijk maakt met behulp van vastgelegde bewegingsgegevens. Door gebruik te maken van nauwkeurige lensgegevens, correctie van rolling shutter en aanpasbare stabilisatiealgoritmen, waaronder horizonnivellering, kan Gyroflow gimbal-achtige stabilisatie bieden, zonder dat hiervoor extra hardware nodig is.

De software werkt onafhankelijk van lichtomstandigheden of bewegende onderwerpen, wat het bijzonder geschikt maakt voor het stabiliseren van FPV-dronebeelden. De tool maakt gebruik van bewegingsdata zoals die door veel camera’s wordt vastgelegd, waaronder GoPro, Sony en Insta360. Ook de DJI Avata wordt ondersteund.

Gyroflow app voor iOS

Sinds kort is Gyroflow ook beschikbaar als app voor iPad en iPhone. Daardoor wordt het stabiliseren van dronebeelden nog een stuk eenvoudiger, zeker als je onderweg bent. Kwestie van ruwe beelden overzetten, dan het beeldmateriaal stabiliseren in de app, om vervolgens de gestabiliseerde beelden te exporteren voor verdere verwerking.

De app biedt verschillende parameters om het eindresultaat te beïnvloeden. Zo kan de mate van smoothness worden ingesteld, alsook de FOV (uiteindelijke beelduitsnede). Daarnaast is het mogelijk om de horizon vast te zetten en de mate van lenscorrectie aan te passen. Onderstaande video geeft een goede indruk van de te behalen resultaten.

Downloaden

Gyroflow voor iOS kan gratis worden gedownload in de Apple App Store. De software is ook beschikbaar voor Mac, Linux en Windows computers via de website van Gyroflow.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Gyroflow voor iOS maakt stabiliseren van FPV-dronevideo’s nog eenvoudiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier