Productnieuws

ParaZero lanceert standalone geocaging-functionaliteit voor drones

Het Israëlische bedrijf ParaZero, dat bekend staat om het ontwikkelen van noodparachutes voor drones, heeft onlangs een nieuwe veiligheidsfunctionaliteit aan zijn systeem toegevoegd: geocaging. Deze stand-alone functionaliteit is essentieel voor het veilig bedienen van drones in dichtbevolkte en zones met beperkingen, evenals bij langeafstandsoperaties en operaties buiten het zicht (BVLOS).

Binnen grenzen

Drones die zich om wat voor reden dan ook buiten het beoogde vlieggebied begeven, kunnen een bedreiging vormen voor vliegtuigen, personen of gebouwen in de omgeving. Om deze zorgen aan te pakken, heeft ParaZero een standalone georestrictiefunctie voor drones geïntroduceerd, beter bekend als geocaging.

Deze nieuwe feature is standalone en staat los van alle andere systemen in de drone. Wat de geocaging-functionaliteit van ParaZero uniek maakt, is dat het extra positioneringsmiddelen biedt voor dronevluchten die een hoger niveau van betrouwbaarheid vereisen dan mogelijk is met standaard GPS-gebaseerde geofencing-methoden.

Helaas maakt ParaZero niet duidelijk op welke manier de geocaging-functie ingrijpt en hoe de integratie met kant-en-klaar geleverde drones, zoals die van DJI, gerealiseerd wordt.

Veiligheid vergroten

Aaron Gabriel Gliner (ParaZero) legt uit waarom de nieuwe feature van belang is: “De toepassing van drones en UAV’s hangt in de eerste plaats af van de veiligheid van de omringende gebieden. Veel landen en regelgevende instanties staan dit alleen toe wanneer drones zijn uitgerust met hoogwaardige veiligheidsoplossingen. Een van de uitdagingen voor drone-operatoren is het uitvoeren van vluchten binnen gebieden met restricties. Onze nieuwe geocaging-functionaliteit helpt bij het lokaliseren van de grenzen van niet-geautoriseerde gebieden en begeleidt de drone veilig om botsingen met andere luchtvaartuigen te vermijden en crashes in drukke gebieden te voorkomen.”

Dankzij de veiligheidstechnologie van ParaZero hebben bedrijven en dronepiloten over de hele wereld goedkeuring gekregen van regelgevers voor complexere operaties. Dit omvat niet alleen BVLOS-missies, maar ook operaties boven mensen (OOP), operaties in stedelijke gebieden met een hoge bevolkingsdichtheid en drone-gebaseerde bezorgdiensten.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier