Nieuws

BT introduceert simkaart speciaal voor drones

De Britse telecommaatschappij BT heeft onlangs de eerste specifiek voor drones ontwikkelde simkaart geïntroduceerd. De Drone SIM moet drone-operaties over lange afstanden buiten het directe zichtveld (BVLOS) in het Verenigd Koninkrijk mogelijk maken. De simkaart combineert hoge datasnelheden met extra prioriteit om zodoende niet alleen stuursignalen, maar ook videobeelden van hoge kwaliteit te kunnen doorsturen.

Drone SIM

De Drone SIM, die specifiek is afgestemd op hoogtegebruik via het EE-netwerk van BT Group, biedt ongelimiteerde dataplannen en een ononderbroken verbinding in de lucht. De SIM is bestand tegen extreme omstandigheden zoals trillingen, temperaturen en vochtigheid, waardoor drones in elk seizoen inzetbaar zijn. Zakelijke klanten van BT krijgen als eerste toegang tot de nieuwe technologie, welke drone-toepassingen moet gaan ondersteunen zoals urgente medische leveringen, monitoring van infrastructuur en goederenvervoer.

Een bijzondere eigenschap van Drone SIM is de connectiviteit. Via het EE-netwerk profiteert de technologie van hoge prioriteit en ultrasnelle verbindingen, wat zorgt voor veiligheid, controle, telemetrie en de mogelijkheid om ultra-high definition (UHD) videostreaming op grote hoogte te realiseren. Drones kunnen hierdoor gedetailleerde beelden en video’s doorsturen voor diverse doeleinden, zoals zoek- en reddingsacties en inspectie van infrastructuren.

Volgens BT betekent deze technologie een doorbraak voor de drone-industrie. Dankzij de uitgebreide geografische dekking van Drone SIM in het VK kunnen drones over grotere afstanden vliegen met behoud van constante communicatie met hun afstandsbediening en veiligheidssystemen.

Drone-snelweg

Etc., de digitale startup en incubatieafdeling van BT Group, richt zich in toenemende mate op de drone-industrie. De afdeling sloot andere een deal van £5 miljoen met Altitude Angel voor de bouw van de eerste drone-snelweg in het VK. Drone SIM is het resultaat van talloze succesvolle tests en ontwikkelingen door het Etc.-team, en is goedgekeurd door het Britse telecomagentschap Ofcom.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier