Nieuws

Altitude Angel lanceert luchtruimbeveiligingsdivisie Prism Detect

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde ontwikkelaar van Unified Traffic Management (UTM) technologie, Altitude Angel, heeft een nieuwe divisie gelanceerd, genaamd Prism Detect, gericht op het beveiligen van het lage luchtruim. Deze divisie zal zich concentreren op het implementeren van sensornetwerken die zowel bemande als onbemande luchtvaartuigen kunnen waarnemen, om zodoende gevoelige locaties te beveiligen.

Luchtruim monitoren

Er is een groeiende behoefte aan technologie om het lage luchtruim te kunnen monitoren op de aanwezigheid van bekend en onbekend luchtverkeer. Niet alleen om dronevluchten over lange afstanden buiten het zicht van de piloot mogelijk te maken, maar ook om kritieke infrastructuur en publieke hotspots te beveiligen tegen ongewenste drones.

Altitude Angel speelt hierop in met de nieuwe divisie Prism Detect, gebaseerd op de door het bedrijf ontwikkelde ARROW-technologie. Het gaat om zowel vaste als mobiele sensoren die continu het lage luchtruim afscannen op zowel bemande als onbemande luchtvaartuigen.

De ARROW-technologie speelt al een cruciale rol in het ambitieuze drone-snelwegproject van het bedrijf, waarbij een reeks op de grond gestationeerde, onderling verbonden sensoren het lage luchtruim scannen en gegevens delen met het wereldwijde UTM-platform van Altitude Angel, GuardianUTM. Het platform verwerkt vervolgens deze gegevens samen met andere informatiepunten om een live, ultrahoge resolutie luchtruimkaart te creëren die zowel drones als bemande luchtvaart toont.

Prism Detect

Het detectienetwerk Prism Detect kan managers van gevoelig onroerend goed of kritieke infrastructuur voorzien van een uitgebreid en real-time overzicht van alle luchtruimgebruikers binnen een aanzienlijke straal van de torens. Het systeem kan uitgebreid worden met diverse detectiesystemen en sensoren, waaronder camera’s.

Deze installaties kunnen tijdelijk, mobiel of vast zijn en kunnen ook worden aangepast aan de eisen van de locatie. En die flexibiliteit is wat Prism Detect volgens Altitude Angel onderscheidt van andere surveillancedetectie-oplossingen die meestal een ‘one size fits all’ benadering hanteren.

Bovendien kunnen operators, doordat ze zijn aangesloten op het GuardianUTM-platform, onderscheid maken tussen bekende (geautoriseerde) en onbekende (ongeautoriseerde) drones bij sportevenementen of massabijeenkomsten.

‘Duidelijke informatie’

“Prism Detect zal degenen die verantwoordelijk zijn voor kritieke infrastructuur, gevoelig onroerend goed of openluchtsport- en entertainmentlocaties, ongeëvenaard zicht geven op het bovenliggende luchtruim. Door duidelijke informatie te bieden over wie of wat er in het luchtruim opereert, kunnen passende en proportionele beslissingen snel en met vertrouwen worden genomen”, zegt Richard Parker, directeur van Altitude Angel.

Een mobiele ARROW-sensortoren. Foto: Altitude Angel
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier