Nieuws

GoDrone krijgt update: soepeler inloggen & registreren, verbeterde weergave

Steeds meer dronevliegers in Nederland zijn bekend met GoDrone. Deze app geeft informatie weer over het luchtruim en toont waar je wel en niet mag vliegen met een drone. Onlangs heeft de app een significante update ondergaan. Deze update brengt verschillende verbeteringen met zich mee die de gebruikerservaring verrijken en moeten bijdragen aan een veiligere dronevlucht.

Over GoDrone

De GoDrone-app is een essentieel instrument voor dronevliegers in Nederland. De app helpt om inzicht te krijgen in vliegbeperkingen en potentiële risico’s in het luchtruim en op de grond. Door samenwerking tussen LVNL en Altitude Angel biedt de app gedetailleerde informatie over no-flyzones rondom vliegvelden, evenals grondgevaren zoals scholen, gevangenissen en hoogspanningslijnen.

Het doel van de app is niet alleen om dronepiloten te informeren, maar ook om hen te helpen vliegen binnen de grenzen van de geldende regelgeving, waardoor veiligheid en privacy worden gewaarborgd. Professionele dronepiloten kunnen de app bovendien gebruiken om missieplannen voor te bereiden en te beheren.

Wijzigingen

Met de release van Versie 1.1.102267  heeft de GoDrone-app een stap voorwaarts gezet in het optimaliseren van de gebruikerservaring. De volgende zaken zijn aangepakt:

Verbeterde gebruikerservaring bij registreren en inloggen

Een van der verbeteringen in deze GoDrone-update betreft het registratie- en inlogproces. Gebruikers zullen nu een verbeterde ervaring hebben bij het registreren, inloggen en instellen van Multi-Factor Authenticatie (MFA). Dit draagt bij aan de algehele toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de app.

Verbeterde datum- en tijdnotatie in SMS-berichten

Communicatie is van essentieel belang, vooral wanneer het gaat om belangrijke informatie met betrekking tot dronevluchten. De update heeft de datum- en tijdnotatie in SMS-berichten verbeterd, waardoor het risico op misverstanden kleiner wordt.

Verbeterde weergave van circulaire kenmerken

Een van de opvallende verbeteringen is de verfijning van de weergave van circulaire kenmerken op de kaart. Dit omvat gebieden met verhoogd risico, Temporary Flight Restrictions (TFR’s) en missies. Door deze verbeteringen krijgen dronepiloten een duidelijker beeld van potentiële gevaren en beperkingen in hun omgeving.

Missieplannen met verminderde dekking op de kaart

De update heeft ook betrekking op missieplannen, waarbij de dekking op de kaart is verminderd. Dit stelt gebruikers in staat om nauwkeuriger en gedetailleerder hun vluchtroutes en plannen te visualiseren, waardoor de algehele controle over de drone wordt verbeterd.

‘Control Zone (CTR)’ nu vermeld onder basiskaartfilters

Een andere positieve verandering is de verplaatsing van ‘Control Zone (CTR)’ naar de basiskaartfilters in plaats van geavanceerde filters. Dit maakt het gemakkelijker voor gebruikers om zones met gecontroleerd luchtruim te identificeren, waardoor de app intuïtiever wordt.

De nieuwe versie van GoDrone kan per direct gedownload worden in de Apple App Store en Google Play.

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “GoDrone krijgt update: soepeler inloggen & registreren, verbeterde weergave

 • Joop H. de Jong

  Ik, als recreatief vlieger, vind persoonlijk Aeret duidelijker en beter.
  Is deze update ècht een verbetering, ook voor de recreatieve vlieger ?

  Beantwoorden
  • Als je Godrone op je pc beheerd dan is deze 1op1 accuraat en heeft de juiste informatie die je op dat moment moet hebben. De app vind ik ook minder. Maar veelal komt het door de instellingen van je telefoon die de app beperken. Aeret gaat hier anders mee om omdat het een online systeem is.
   Dit kan Godrone ook zijn alleen je moet hem dan even in je webbrowser openen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier