ProProductnieuws

Teledyne FLIR kondigt nieuwe Black Hornet 4 nanodrone aan

Het Amerikaanse defensiebedrijf Teledyne FLIR Defense heeft onlangs haar nieuwste innovatie geïntroduceerd: de Black Hornet 4 Personal Reconnaissance System. De nanodrone kan zowel overdag als ’s nachts worden ingezet om beelden te verkrijgen tijdens gevechtsituaties. Ten opzichte van zijn voorganger biedt de Black Hornet 4 verbeterde vliegprestaties en nieuwe AI-mogelijkheden.

Volgende generatie nanodrone

De Black Hornet 4 is de volgende generatie in lichtgewicht nanodrones voor het vergaren van informatie tijdens gijzeling- en gevechtssituaties. Uitgerust met een 12-megapixel daglichtcamera, die ook bij slecht licht inzetbaar is, en een nieuwe thermische camera met een resolutie van 640×512 pixels, biedt de nanodrone in alle omstandigheden heldere beelden aan de operator.

Met een gewicht van slechts 70 gram kan de Black Hornet 4 meer dan 30 minuten vliegen, heeft een bereik van meer dan twee kilometer en kan gebruikt worden tot windkracht 6. Zijn vliegprestaties zijn verbeterd met nieuwe obstakelvermijdende capaciteiten en een geavanceerde accu. Dankzij 3 lageresolutiecamera’s kan de drone bij indoor gebruik obstakels vermijden.

Nauwelijks zichtbaar of hoorbaar

In vergelijking met kleine quadrotor drones is de single rotor Black Hornet 4 UAV nauwelijks zichtbaar of hoorbaar. Hierdoor kan het dag en nacht bedreigingen identificeren zonder gedetecteerd te worden. Met een opstarttijd van minder dan 20 seconden en ideaal voor missies in gebieden zonder GPS, kan de Black Hornet 4 UAV snel doelen identificeren buiten het directe zicht en de effecten van wapens in real-time beoordelen.

“De Black Hornet 4 tilt de functies en capaciteiten die de Black Hornet 3 wereldberoemd maakten naar een hoger niveau,” zegt Dr. JihFen Lei, algemeen directeur van Teledyne FLIR Defense. “We hebben nauw samengewerkt met klanten en eindgebruikers om dit systeem nog waardevoller te maken voor infanteristen die situatiebegrip nodig hebben of betrokken zijn bij geheime operaties, waarbij nauwkeurige en directe informatie essentieel is. De Black Hornet 4 vertegenwoordigt de toekomst van nanodrone-technologie.”

Reeds 20.000 exemplaren geleverd

FLIR Defense heeft al meer dan 20.000 Black Hornet PRS-systemen geleverd aan militaire en veiligheidstroepen in meer dan 40 landen. Black Hornet drones worden momenteel ingezet in Oekraïne dankzij donaties van de Britse en Noorse overheden, waar ze met succes zijn gebruikt in tal van missies onder de meest extreme omstandigheden.

Het Amerikaanse leger begon vijf jaar geleden met de aankoop van Black Hornets als onderdeel van hun Soldier Borne Sensor-programma en heeft sindsdien orders geplaatst ter waarde van meer dan $125 miljoen. In juli heeft het leger Teledyne FLIR een vijfjarig contract toegekend ter waarde van maximaal $94 miljoen voor extra Black Hornet-systemen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier