ProProductnieuws

Everdrone E2: ‘vliegende ambulance’ van de volgende generatie

De inzet van drones in noodsituaties is geen nieuw concept. Maar wat als een drone niet alleen in staat is om cruciale informatie door te geven, maar ook om direct levensreddende medische hulpmiddelen te leveren? Dat is de filosofie van drone-ontwikkelaar Everdrone. Hun nieuwste model, de Everdrone E2, combineert een geavanceerd camerasysteem met de mogelijkheid om een medisch noodpakket bij een patiënt te brengen.

Specifiek ontworpen voor noodsituaties

Gebaseerd op jarenlange samenwerking en ervaring met hulpdiensten in Zweden, Denemarken en het VK heeft Everdrone een nieuwe drone op de markt gebracht: de E2. Deze drone is specifiek ontworpen voor noodsituaties en is in staat om een geavanceerd camerasysteem én een aanpasbare medische noodkit te vervoeren. Dit betekent dat de hulpdiensten nu, naast het live streamen van hoogwaardige en infraroodbeelden, ook direct medische hulpmiddelen zoals een AED, EPI-pennen en bloedstelpende kits kunnen leveren.

Dit nieuwe model vertegenwoordigt volgens Everdrone CEO Mats Sällström een ware game-changer op het gebied van search&rescue: “Het vermogen van de E2-drone om te voorzien in zowel live beeldmateriaal als de directe levering van vitale medische apparatuur is ongekend.”

Everdrone E2: specificaties

De E2 biedt een reactietijd van 15 seconden vanaf het ontvangen van een alarm tot opstijgen. Met een kruissnelheid van 23 m/s en een bereik van 8 km kan deze drone een groot gebied bestrijken. De payloadcapaciteit (camera+medkit) is 3 kg. Ten behoeve van de connectiviteit beschikt de drone over 4 afzonderlijke LTE-modems (4G&5G). Standaard biedt de drone een RGB-camera met 10x zoom en een warmtebeeldcamera.

De drone kan worden ingezet bij windsnelheden tot 10 m/s. Het systeem is regenbestendig. Om veilige vluchtuitvoeren te garanderen is de Everdrone E2 voorzien van een parachutesysteem, meervoudig uitgevoerde GPS-ontvangers en visuele precisie-landing.

Met het oog op het uitvoeren van dronevluchten buiten het zicht van de piloot (BVLOS) is de Everdrone E2 compatibel met diverse elektronische volgsystemen, waaronder FLARM (in/uit), ADS-B (in/uit), RemoteID (in/uit), SkySense-integratie en HEMS WX-integratie. Volgens Everdrone is het systeem UTM-ready. Ook is de drone voorzien van sense&avoid in meerdere richtingen.

Bewezen levensreddende potentie

In december van het afgelopen jaar zagen we al een voorbeeld van hoe de systemen van Everdrone het verschil kunnen maken. Een 71-jarige man uit Zweden kreeg een hartaanval tijdens het ruimen van sneeuw. Dankzij een toevallig passerende dokter en de snelle inzet van een AED-drone van Everdrone werd zijn leven gered, nog voordat de ambulance ter plaatse was. Dit voorval was een wereldprimeur en benadrukte het potentieel van drone-technologie in medische noodsituaties.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier