Productnieuws

Hubsan hint op komst eerste minidrone met 1” sensor

Dronefabrikant Hubsan komt binnenkort als eerste met een minidrone die voorzien is van een groot formaat beeldsensor. Dat blijkt uit een teaservideo die Hubsan op YouTube heeft geplaatst. Uit de video is af te leiden dat de camera beschikt over een 1” sensor met een resolutie van 20 megapixels. Daarnaast biedt de drone obstakeldetectie in meerdere richtingen. Onduidelijk is nog wanneer de drone op de markt komt en wat deze gaat kosten.

Kleine drone, grote sensor

De Hubsan Mini 1 Inch, naar verluidt met een gewicht van minder dan 250 gram, zal volgens de teaservideo als eerste drone in zijn klasse beschikken over een camera met een 1-inch CMOS sensor. Deze biedt een resolutie van 20 megapixels en f/1.9. Filmen kan in 4K bij 30 fps. Deze specificaties suggereren potentieel een goede beeldkwaliteit voor een drone van dit compacte formaat. DJI’s meest recente minidrone, de Mini 4 Pro, heeft een kleinere 1/1.3-inch sensor.

Een ander kenmerk van de Hubsan Mini 1 Inch, zoals onthuld wordt in de video, betreft het obstakeldetectiesysteem. Naast obstakeldetectie naar voren, om mogelijke botsingen tijdens de vlucht te minimaliseren, biedt de drone ook detectiemogelijkheden naar achteren en naar beneden. Hierdoor kan de drone obstakels in meerdere richtingen waarnemen, wat de algehele veiligheid van de vlucht moet verbeteren.

Met een vliegtijd van 35 minuten en een indrukwekkend bereik van 16 kilometer biedt de Hubsan-minidrone aanzienlijke operationele flexibiliteit. Een andere feature betreft Smart Following.

Prijs en introductiedatum onbekend

Bepaalde vragen blijven vooralsnog onbeantwoord. De exacte releasedatum en prijs van de drone moeten nog worden onthuld. Ook is nog niet duidelijk of de drone zal beschikken over een C0 of C1-label, zoals verplicht voor minidrones die na 1 januari 2024 op de Europese markt worden gebracht.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier