Video

Kijken: wakeboarder/basejumper laat zich door drone van gebouw lanceren

Een paar jaar geleden baarde YouTuber Casey Neistat opzien toen hij zich verkleed als Kerstman door een drone liet voorttrekken op zijn snowboard. Niet lang daarna waagde maakte skydiver Ingus Augstkalns voor het eerst een basejump vanaf een drone. Wakeboarder Brian Grubb gooide er onlangs een schepje bovenop, door beide concepten met elkaar te combineren. Het resultaat? WakeBase!

WakeBase

Brian Grubb, kampioen en professioneel wakeboarder, koos ervoor om de verschillende actiesporten te combineren tijdens een happening in Dubai. Vanaf het dakzwembad van het Address Beach Resort hotel werd hij door een drone op een wakeboard over een afstand van 94 meter gesleept, nam een ​​springplank en sprong in de leegte voor een basejump. Hij landde 294 meter lager op de grond.

Voorafgaand aan de stunt maakte de atleet zo’n honderd trainingssprongen. Overigens had Brian al enige ervaring met drone wakeskating: in 2018 liet hij zich al over het water voortslepen door een grootformaat drone, die ontwikkeld werd door Sebastian Stare in samenwerking met halfgeleiderproducent Infineon Technologies.

360º FPV-drone

Naast de drone die gebruikt werd om Brian Grubb voort te slepen, werd er een FPV-drone gebruikt om de stunt te filmen. Deze werd uitgerust met een 360º-camera van Insta360.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier