Nieuws

Walmart breidt droneleveringen in Dallas-Fort Worth uit naar 1,8 miljoen huishoudens

De Amerikaanse supermarktketen Walmart gaat in samenwerking met Wing en Zipline zijn dronebezorgservice uitbreiden naar 1,8 miljoen huishoudens in de metropoolregio Dallas-Fort Worth (DFW). Deze uitbreiding, mede mogelijk gemaakt door recente vrijstellingen van de Federal Aviation Administration (FAA) voor Beyond Visual Line of Sight (BVLOS)-operaties, stelt beide drone-operators in staat om een groter bereik te realiseren.

Ultiem gemak

De dienst, die nu tot 15 km rondom deelnemende winkels reikt, biedt klanten de mogelijkheid om duizenden artikelen te bestellen, variërend van huishoudelijke benodigdheden tot boodschappen. De droneleveringen worden gefaciliteerd door Wing en Zipline. Prathibha Rajashekhar, Senior Vice President of Innovation and Automation bij Walmart U.S., benadrukt de “ultieme gemak” van drone delivery voor de inwoners van de DFW-regio.

Walmart lanceerde in 2022 zijn dronediensten in het DFW-gebied met DroneUp en breidde later uit met Wing, waarbij twee steden en 60.000 huishoudens werden bereikt. Zipline integreert later dit jaar zijn droneleveringscapaciteiten in DFW Walmart-winkels na een serie pilotprojecten.

Gemiddelde levertijd: 30 minuten

Wing en Walmart ervaren een positieve respons van klanten sinds hun initiële lancering in DFW in augustus vorig jaar, waarbij ze snel essentiële producten zoals boodschappen en medicijnen leverden. Klanten in Frisco en Lewisville ontvingen hun bestellingen gemiddeld binnen 30 minuten. Met de recente regelgevende goedkeuringen zal Wing zijn diensten verder uitbreiden in DFW en daarbuiten.

Wing, dat in 2019 als eerste dronebezorgbedrijf in de VS een Part 135 Air Carrier Certificate ontving, heeft nu goedkeuring gekregen om in de gehele DFW-metroplex te opereren. Deze stap wordt gezien als een paradigmaverschuiving in de benadering van de Amerikaanse regelgevers ten aanzien van geavanceerde BVLOS drone-operaties.

Het is voor het eerst dat Wing en Zipline hun drones buiten het zicht van de piloot mogen laten vliegen, zonder observers. Om het risico op ongelukken te voorkomen, wordt gebruik gemaakt van geavanceerde detect & avoid-technologie om ander luchtverkeer te ontwijken. Alhoewel de operators hier geen verdere details over verstrekken, lijkt het te gaan om een netwerk van sensoren op basis van ADS-B, Mode S, Flarm, Remote ID en Networked ID.

Dagelijks gemak

Jeff Cheney, burgemeester van Frisco, prijst de groeiende samenwerking tussen Wing en Walmart. Hij benadrukt hoe Wing’s diensten, van het leveren van receptingrediënten tot medicijnen, zijn geëvolueerd van een nieuwigheid naar een dagelijkse gemak voor de gemeenschap van Frisco.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier