Opmerkelijk

Boeddhistische priester in Japan organiseert FPV-droneraces in tempel

In een unieke vermenging van oude tradities en moderne technologie heeft een Boeddhistische priester in Japan onlangs voor het eerst een FPV (First Person View)-dronerace georganiseerd in zijn tempel. Daaraan deden deelnemers uit het hele land mee. Dat bracht priester Akinori op het idee om vaker drone-evenementen te helpen organiseren, om zodoende nieuw leven in zijn gemeenschap te blazen.

Vliegende priester

Fuji Akinori, de hoofdpriester in de prefectuur Hiroshima, kwam vier jaar geleden voor het eerst in aanraking met FPV-drones. Hij kreeg het vliegen met een tinywhoop steeds beter in de vingers en won vorig jaar zelfs een lokale dronerace. Geïnspireerd door deze ervaring, organiseerde hij vervolgens een dronerace in zijn tempel. Deelnemers uit alle streken van Japan deden hieraan mee. Nog niet eerder kwamen er zoveel mensen op de tempel af.

Voor Akinori is dronevliegen meer dan een hobby; hij hoopt dat zijn passie voor drones zal helpen om zijn gemeenschap te revitaliseren. Door droneraces en evenementen in te organiseren, streeft hij ernaar meer bezoekers naar zijn regio te trekken.

Interview

NHK World-Japan maakte een korte reportage over de innovatieve priester. Het interview biedt een kijkje in hoe Akinori’s liefde voor drones een nieuwe dimensie toevoegt aan de traditionele setting van de tempel.

(via UAS Vision)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier