ProProductnieuws

Nieuw parachutesysteem maakt DJI Inspire 3, M350 en Mavic 3 Enterprise C5-compliant

Dronavia, een Franse fabrikant van drone-accessoires, heeft onder de naam Kronos een nieuwe lijn van parachutesystemen op de markt gebracht voor een aantal professionele drones van DJI, waaronder de Inspire 3, Matrice 350, Matrice 300 en Mavic 3 Enterprise. Uitgerust met de Kronos-accessoire gaan deze drones voldoen aan de C5-criteria, waardoor STS-01 dronevluchten in de Specific categorie binnen handbereik komen.

Parachutesystemen

De nieuwe reeks veiligheidsaccessoires, genaamd ‘Kronos”, is het resultaat van meer dan acht jaar onderzoek en innovatie door Dronavia. Deze producten zijn speciaal ontworpen om drone-operators te helpen voldoen aan de nieuwste veiligheidsnormen van EASA, zoals de C5-certificering, MOC 2512 (M2) en MOC 2511. Dat betekent dat drones die voorzien zijn van een Kronos-accessoire gebruikt kunnen worden voor VLOS-vluchten boven bevolkt gebied, conform de operationele randvoorwaarden van standaardscenario STS-01.

De Kronos-serie omvat onder andere verschillende Parachute Recovery Systems (PRS) en Flight Termination Systems (FTS). Deze systemen stellen piloten in staat om complexe vluchtmissies uit te voeren, inclusief vluchten boven bevolkte gebieden. Ze werken samen om de motoren van een vallende drone uit te schakelen en de val te vertragen, wat de impactenergie aanzienlijk vermindert. Dit is vooral cruciaal tijdens ernstige weersomstandigheden, problemen met de radiotransmissie, storingen van het voortstuwingssysteem of het verlies van GPS-signalen.

C5-conversiekits

Met de C5-accessoirekits PRS-FTS-MOC Kronos AD Inspire 3 (376 gram) en PRS-FTS-MOC Kronos AD Matrice 350 (450 gram) kunnen operators van DJI Inspire 3 en DJI Matrice 350 drones hun drones omzetten van de originele klasse C3 naar klasse C5. Daarnaast maakt PRS-FTS-MOC Kronos AD Mavic 3 (130 gram) een conversie van alle Mavic 3 Enterprise drones naar de C5-klasse mogelijk.

Dronavia benadrukt dat de Kronos-systemen in minder dan 2 minuten te installeren zijn. Deze lichtgewicht accessoires worden automatisch geactiveerd bij het opstarten van de drone, dankzij hun unieke detectietechnologie voor het opstijgen, en hebben geen invloed op de normale vliegprestaties. In het geval van de Mavic 3 Enterprise moet de drone wel opgestuurd worden naar de werkplaats van Dronavia. Daarmee vervalt het C2-label.

De autonome activering van de Kronos-oplossingen vindt plaats in minder dan 0,27 seconden wanneer zich een probleem voordoet. Dat is aanzienlijk sneller dan de gemiddelde activatietijd van 3 seconden in het geval van menselijke bediening. Hierdoor wordt de impactenergie van de drone drastisch verminderd (21 J vergeleken met meer dan 5.000 J zonder parachute op 120 m hoogte voor het Kronos I3-systeem voor DJI Inspire 3).

Compatibiliteit

Naast de Inspire 3, Matrice 350/300 en Mavic 3 zal de nieuwe Kronos-reeks van Dronavia binnenkort ook compatibel zijn met DJI Matrice 30 drones. De kosten lopen uiteen van € 1.290 tot € 3.000 per kit.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

6 gedachten over “Nieuw parachutesysteem maakt DJI Inspire 3, M350 en Mavic 3 Enterprise C5-compliant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier