Dronefotografie

‘Pre-flight check’: een betoverende drone-fotoserie

Maak kennis met de magische wereld van Volodymyr Sorin, een getalenteerde fotograaf uit Lviv, Oekraïne, die de verbeelding van velen heeft gevangen met zijn nieuwste creatie: een betoverende fotoserie getiteld ‘pre-flight check’. In deze unieke verzameling beelden brengt Volodymyr een miniatuur onderhoudscrew tot leven, die met uiterste precisie en zorg zijn drone inspecteert, alsof het een levensgroot luchtvaartuig betreft.

Eerbetoon

Deze fotoserie is niet zomaar een project; het is een liefdevolle ode aan de veerkracht en creativiteit van een kunstenaar in tijden van conflict. Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, heeft de regering strenge restricties opgelegd aan het vliegen met drones, waardoor Volodymyr’s drone – een DJI Mavic Air 2 – noodgedwongen aan de grond is gebleven. Maar in plaats van zich neer te leggen bij deze beperkingen, heeft Volodymyr zijn passie voor fotografie en drones op een unieke manier heruitgevonden.

“Ik ben een fotograaf uit Oekraïne. Mijn drone heeft al bijna twee jaar geen lucht meer gezien, omdat het vliegen met UAV’s momenteel verboden is. Met deze fotoserie wilde ik een eerbetoon brengen aan onze steuntroepen en tegelijkertijd een glimlach op de gezichten van mensen toveren”, deelt Volodymyr enthousiast met Dronewatch.

Elke foto in de serie is een meesterwerk op zich, waarin de aandacht voor detail en Volodymyr’s diepe waardering voor de ongeziene helden van de luchtvaart duidelijk naar voren komen. Het is een hartverwarmende herinnering dat, zelfs in de donkerste tijden, creativiteit en humor lichtpunten zijn die ons verbinden en ons eraan herinneren dat hoop altijd aan de horizon gloort.

Pre-flight check

Stap in de wonderlijke wereld van ‘pre-flight check’ en laat je meevoeren op een reis waar fantasie en realiteit samensmelten, gezien door de lens van een uitzonderlijk getalenteerde Oekraïense fotograaf.

(Foto’s: Volodymyr Sorin, met toestemming overgenomen)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier