Pro

DJI FlyCart 30 cargo drone voor het eerst te zien in Nederland

Partijen in Nederland en België die willen experimenteren met dronebezorging kunnen binnenkort de nieuwe DJI FlyCart 30 bestellen bij DroneLand, die naar eigen zeggen als eerste reseller in Europa een exemplaar van de drone heeft binnengekregen. De drone vertegenwoordigt een volgende stap in de zich snel ontwikkelende markt voor delivery drones.

30 kg payloadcapaciteit

Met een maximale payloadcapaciteit van 30 kg en een optioneel liersysteem, is de DJI FlyCart 30 ontworpen om een breed scala aan leveringsbehoeften te ondersteunen. Of het nu gaat om het transporteren van pakketten, medische benodigdheden, of zelfs landbouwgoederen, deze drone is in staat om de helpende hand te bieden. De robuustheid van de drone wordt verder onderstreept door zijn IP 55-classificatie, wat betekent dat hij bestand is tegen stof en water, waardoor hij in verschillende weersomstandigheden kan opereren.

De DJI FlyCart 30 is uitgerust met een EPP-laadbak van 70 liter, waardoor een veilige en beschermde transportomgeving voor goederen wordt gegarandeerd. Daarnaast zorgt het O3 Transmissie systeem voor een betrouwbare en heldere communicatie over lange afstanden, wat essentieel is voor effectieve leveringsoperaties.

Toepasbaarheid

Gezien de capaciteiten en specificaties zal de inzet van de DJI FlyCart 30 voornamelijk vallen onder de Specifieke categorie van drone-operaties. Dit houdt in dat operators moeten voldoen aan bepaalde eisen en een operationele vergunning moeten aanvragen om de drone voor leveringsdoeleinden te gebruiken. De drone alleen al vertegenwoordigt een aanzienlijke investering, met een prijskaartje van een kleine 20.000 euro.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “DJI FlyCart 30 cargo drone voor het eerst te zien in Nederland

  • Iemand is iemand

    Als dat mag mogen ze gelijk de regels schrappen!

    Beantwoorden
  • Ik ben heel erg benieuwd voor welke transportklussen deze drone gaat worden gebruikt. Je mag bijna nergens vliegen in ons land, overal kom je wel mensen tegen en dat lijkt me toch een no-go met deze grote jongen.
    De grote wateren zijn voornamelijk Natura2000 gebied, dus daar zit ook geen business in om bijv. schepen te voorzien van spullen vanaf de kust of vanaf andere schepen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier