Opmerkelijk

Niet echt, wel fascinerend: DJI Micro X insectdrone

Drones zijn er in alle soorten en maten. Er zijn zelfs onderzoekers die werken aan insectachtige drones van microscopische grootte, met klapwiekende vleugels en al. Maar stel je voor dat deze geavanceerde technologie toegankelijk zou worden gemaakt voor het grote publiek door een toonaangevende fabrikant zoals DJI. Dit idee komt tot leven in het visionaire concept van de DJI Micro X, ontworpen door een fervent DJI-aanhanger.

DJI Micro X

Het concept, bedacht door een DJI-enthousiasteling, stelt een toekomst voor waarin drones niet alleen door propellers maar ook door het klapwieken van vleugels door de lucht kunnen manoeuvreren. Hoewel het belangrijk is om te benadrukken dat de DJI Micro X puur conceptueel is en niet daadwerkelijk door DJI is ontwikkeld of aangekondigd, illustreert het idee fascinerende mogelijkheden.

De DJI Micro X zou uitgerust zijn met vier vleugels en landingspootjes, die qua esthetiek zowel aan de DJI Mini als aan een libelle doet denken. Een kleine, geïntegreerde camera zou de “kop” van deze insectachtige drone vormen, waarmee beelden opgenomen kunnen worden tijdens de vlucht. De drone zou bestuurd worden door middel van de welbekende DJI RC.

Bron: X/jinijini_drone

Nieuwe categorie

Met een voorgesteld gewicht van slechts 49 gram, zou de Micro X een nieuwe categorie van uiterst lichte en potentieel onschadelijke drones voorstellen. Dit zou de drone niet alleen een minimale impact op mensen en ander luchtruimverkeer geven, maar ook een bijna geluidloze operatie mogelijk maken. Daarmee roept het concept vragen op over privacy en hoe dergelijke technologie kan worden ingezet zonder inbreuk te maken op individuele rechten.

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Niet echt, wel fascinerend: DJI Micro X insectdrone

  • De achtervleugeltjes staan allebei dezelfde kant op, wat al aangeeft dat dit niet echt kan zijn.
    Om nog maar te zwijgen over de fragiele pootjes.
    Ik vraag me dan ook af of iemand dit zelf heeft bedacht, of dat het een A.I. ontwerp is.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier