#advPro

AirHub introduceert videomanagementsysteem in vernieuwd Drone Operation Center

Drones zijn essentieel geworden voor hulpdiensten tijdens incidenten. Maar hoe kun je alle videobeelden eenvoudig combineren in één open systeem? AirHub speelt hierop in met Live Operations, een geavanceerd dronevideomanagementsysteem dat ontwikkeld is in samenwerking met klanten. Dit systeem maakt het mogelijk om beelden van drones, bodycams en mobiele telefoons moeiteloos samen te voegen en biedt tevens de optie om drones en hun payload op afstand te besturen.

Ontwikkeld met first responders

“Voor onze klanten is het cruciaal om bij een incident snel een duidelijk overzicht te krijgen,” zegt Thomas Brinkman, mede-oprichter van AirHub. “Met deze nieuwe Live Operations-functie streven we ernaar om alle functies die drones bieden op een intuïtieve manier te combineren.”

De nieuwe functie integreert alle technische mogelijkheden, waardoor gebruikers DJI-drones op afstand kunnen besturen, de camera kunnen bedienen en vervolgens de live videostream gemakkelijk kunnen delen met alle betrokken stakeholders. Bovendien kunnen gebruikers via één gebruiksvriendelijke interface met elkaar chatten, waardoor elke betrokkene optimaal gebruik kan maken van de drone en videobeelden.

Hoe werkt het?

De nieuwe Live Operations-functie ondersteunt RTMP, en daarnaast zijn alle DJI-drones en de nieuwe DJI Dock volledig geïntegreerd. Zo krijg je als coördinator vanuit alle perspectieven een alomvattend beeld van het incident. Een ander essentieel kenmerk van het systeem is de mogelijkheid om de toegang tot de beelden te coördineren.

AirHub begrijpt het belang van privacy en veiligheid tijdens incidenten, en daarom kunnen coördinatoren nauwkeurig bepalen wie toegang heeft tot welke beelden. Dit zorgt voor een gecontroleerde en gecoördineerde verspreiding van informatie, terwijl de privacy van de betrokkenen gewaarborgd blijft.

AI-objectdetectie

Voor gebruikers van het Drone Operator Center is het van groot belang dat alle benodigde technologie wordt gecombineerd in één gemakkelijk te gebruiken tool. Met Live Operations heeft AirHub ook AI-objectdetectiemodellen geïntegreerd, waardoor automatisch personen en objecten kunnen worden gedetecteerd in de live videostream.

Deze mogelijkheid maakt het sneller en efficiënter scannen van grote gebieden mogelijk, zoals bij het zoeken naar vermiste personen. Met deze geavanceerde functie streeft AirHub ernaar de livestreamingervaring van gebruikers naar een hoger niveau te tillen en hen een krachtig hulpmiddel te bieden voor diverse toepassingen.

Lees meer over het AirHub Drone Operation Center en Live Operations op de website van AirHub.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier