Productnieuws

Autel Robotics EVO Max serie nu officieel C2-gecertificeerd

Autel Robotics heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door voor hun EVO Max serie de begeerde C2-certificering te behalen. Met deze certificering voldoen de EVO Max 4T, EVO Max 4N en EVO Max 4T Pro aan de Europese droneverordening EU 2019/945. Het C2-label biedt gebruikers in de Open categorie de mogelijkheid om hun drones in de buurt van mensen te gebruiken.

Firmware-update

De C2-certificering voor de EVO Max serie vereist een firmware-update om te zorgen voor naleving van de nieuwste regelgevende normen. Vanaf 1 januari 2024 stelt het C2-klassemerk op de EVO Max dronepiloten in staat om te opereren in de Open Categorie, subcategorie A2, na het succesvol afronden van een online training, het zogenaamde A2 Certificate of Competency (A2 CofC), evenals operaties in de A3-subcategorie.

Autel Robotics heeft, in samenwerking met Applus, een door EASA goedgekeurde keuringsinstantie, hard gewerkt om aan deze strenge eisen te voldoen en de C2-certificering te verkrijgen. Applus treedt namens EASA op om ervoor te zorgen dat aan alle vereisten van C2 wordt voldaan voordat EASA de klassemarkering autoriseert.

Aanvraagprocedure

1. Update de drone naar de nieuwste firmwareversie V1.7.0.123.

2. Check de kleur van het LED-indicatielampje op de voorarmen.

3. Bezoek de supportpagina van Autel Robotics en verstrek de volgende informatie voor verdere verificatie:
– Drone serienummer; (Ga naar [Meer – Instellingen – Meer – Over] in de RC)
– Foto van het LED-indicatielampje;
– Je postadres.

4. Wacht op verdere mededelingen van het ondersteuningsteam en ontvang het definitieve C2-label.

Na de update dienen gebruikers ervoor te zorgen dat ze hun exploitantnummer invoeren in de instellingen. Ook moet de gebruiker voorafgaand aan iedere vlucht zorgen voor een update van de geo-informatie.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier