Video

Max Verstappen vs. de ultieme racedrone: wie wint op Silverstone?

Wie zet een snellere rondetijd neer: Max Verstappen in zijn nieuwe raceauto of de Dutch Drone Gods, met hun naar eigen zeggen snelste cameradrone ter wereld? Deze adembenemende krachtmeting vond plaats op het beroemde Grand Prix Circuit van Silverstone, waar Verstappen’s gloednieuwe Red Bull Racing RB20 F1-auto een volledige ronde aflegt, op de voet gevolgd door een op maat gemaakte drone.

Ruim 300 km/uur

Deze drone, een ontwerp van de Dutch Drone Gods, is handmatig bestuurd en speciaal ontworpen voor de uitdaging om de snelheden van meer dan 300 km/u van de F1-auto bij te houden. Het resultaat is een wereldprimeur: een ononderbroken FPV (First Person View) opname van een volledige ronde, vastgelegd in één enkel shot.

Het project, een samenwerking tussen Red Bull en de Dutch Drone Gods, nam meer dan een jaar in beslag. De basis voor de drone werd gelegd in samenwerking met QuadMovr. De verdere finetuning van de drone ging in samenwerking met Red Bull Advanced Technologies, de high-performance engineering divisie van het Oracle Red Bull Racing Formula 1 team. De high-tech racedrone kan twee keer sneller accelereren dan een F1-auto, de 300 km/u bereikend in slechts 4 seconden, met een topsnelheid van meer dan 350 km/u.

Wie wint de race?

De drone werd getest achter de RB8 en RB19 auto’s, bestuurd door Liam Lawson en David Coulthard, waardoor het team de prestaties tot in perfectie kon afstemmen. Daarna volgde de vuurproef: een volledige ronde over het circuit. Bekijk de video om getuige te zijn van deze historische race, waarin Max Verstappen en dronepiloot Ralph Hogenbirk de strijd met elkaar aangaan op een van de meest iconische circuits ter wereld. Een spektakel dat de harten van zowel autosportfans als drone-enthousiastelingen sneller zal doen kloppen!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier