#advPro

Samen sterker: doe mee met DCRO en til de drone-branche naar een hoger niveau

In Nederland staan professionele drone-operators die opereren onder een operationele autorisatie voor de Specifieke categorie voor tal van uitdagingen. Deze omvatten onder andere de moeizame vergunningverlening en de complexiteiten rondom BVLOS (Beyond Visual Line of Sight) vliegen en het opereren in de CTR’s. Branchevereniging DCRO speelt een cruciale rol in het vertegenwoordigen van de sector tijdens belangrijke overleggen met instanties zoals de ILT en het ministerie van IenW en roept operators op zich aan te sluiten.

Krachten bundelen

DCRO werd opgericht in 2016 en richt zich specifiek op bedrijven met een vergunning voor de Specifieke categorie en streeft naar het verruimen van operationele mogelijkheden voor haar leden. Dit doet DCRO onder andere door deel te nemen aan diverse overleggen, zoals met ILT en IenW. Ook is DCRO vertegenwoordigd in de Drone Council Nederland.

De onlangs aangetreden voorzitter Pieter Franken roept operators op om een lidmaatschap te overwegen. “Door de krachten te bundelen binnen DCRO, kunnen operators een sterke, verenigde stem vormen. We staan voor tal van sectorbrede uitdagingen, die we afzonderlijk van elkaar niet opgelost krijgen. Daarom moedigen we alle professionele drone-operators aan om zich bij DCRO aan te sluiten en samen met ons te werken aan een toekomst waarin de drone-industrie kan floreren.”

Actuele focuspunten

Voor dit jaar ligt de focus op het toegankelijker maken van CTR’s door aanpassingen in de zonering. Naar alle waarschijnlijkheid komt hier nog dit jaar verbetering in. Een ander aandachtspunt betreft de verstrekking van vergunningen: de afgelopen zes maanden is die vrijwel volledig stil komen te liggen, tot grote frustratie van DCRO. Daarnaast wordt gewerkt aan het versoepelen van de eisen voor BVLOS-vluchten. In dit kader neemt DCRO actief deel aan de werkgroep Luchtruim van de Drone Council Nederland.

Van de leden wordt verwacht dat zij hun veiligheidsstatistieken aan DCRO aanleveren. “Met die statistieken in de hand kan DCRO op basis van feiten de regelgeving beïnvloeden. Nu wordt de regelgeving nog te vaak gebaseerd op ireële risico’s”, licht Franken toe.

Aanmelden

Lid worden van DCRO biedt vele voordelen. Ten eerste blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving. Vier keer per jaar organiseert DCRO een inloopspreekuur, waar je al je vragen over regelgeving aan experts kunt voorleggen. Je profiteert ook van waardevolle tips en inzichten direct uit het werkveld, en krijgt de kans om te netwerken met professionals binnen je branche. Daarnaast kunnen leden aanspraak maken op collectieve voordelen, zoals kortingen op verzekeringen.

De bijdrage voor het lidmaatschap is vanaf dit jaar gehalveerd voor zowel ZZP’ers als VOF’s.

De voordelen op een rijtje:

  • Wees als eerste op de hoogte van nieuwe wet- en regelgeving.
  • 4x per jaar inloopspreekuur regelgeving.
  • Profiteer van tips en kennis vanuit het werkveld.
  • Connect met professionals in jouw branche.
  • Maak gebruik van collectieve voordelen, zoals korting op verzekeringen.
  • Samen werken aan een veilige en vruchtbare commerciële onbemande luchtvaartindustrie.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.dcro.nl.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier