ProProductnieuws

Zet dronevideo’s om in 2D-kaarten met gratis software van SkyeBrowse

SkyeBrowse, het Amerikaanse bedrijf dat naam heeft gemaakt met zijn revolutionaire methode om met één klik 3D-opnames van gebieden te maken met drones, heeft onlangs een nieuwe online service gelanceerd voor het snel en efficiënt creëren van 2D-kaarten. De mappingsoftware maakt het mogelijk om in slechts enkele minuten gedetailleerde 2D-kaarten te vervaardigen uit dronevideo’s. De nieuwe dienst is gratis te gebruiken.

2D-kaarten genereren

SkyeBrowse staat voornamelijk bekend om zijn bijdrage aan de openbare veiligheid en heeft met zijn baanbrekende technologieën reeds meer dan 300 Amerikaanse organisaties geholpen om 3D-modellen te genereren vanuit video’s gemaakt met DJI- of Autel-drones. Ditmaal benut het bedrijf zijn expertise in videogrammetrie om gebruikers zonder kosten 2D-kaarten te laten genereren uit elke dronevideo.

Bobby Ouyang, de oprichter van SkyeBrowse, benadrukt dat het traditioneel verkrijgen van een kwalitatieve 2D-kaart een tijdrovend en kostbaar traject is, dat vaak gepaard gaat met dure lidmaatschappen en complexe software die een steile leercurve vereist. Bovendien kan het creëren van de kaart zelf uren of zelfs dagen in beslag nemen. Tot nu toe was hoogstaande luchtkarteringsanalyse voornamelijk weggelegd voor grote, financieel krachtige en technologisch geavanceerde partijen.

“SkyeBrowse’s nieuwste software elimineert deze obstakels en biedt een toegankelijke, gratis oplossing,” verklaart Ouyang. “Deze service bevordert inclusiviteit, waardoor kleine bedrijven, hobbyisten, NGO’s en onderwijsinstellingen toegang krijgen tot geavanceerde luchtkarteringsanalyses die voorheen alleen beschikbaar waren voor de grote spelers in de sector.”

Video’s omzetten in 3 stappen

Doorloop de volgende stappen om een dronevideo om om te zetten in een 2D-kaart:

1. Bezoek de website: https://lab.skyebrowse.com/
2. Voer je e-mailadres in en upload je dronevideo.
3. Ga akkoord met de gebruiksvoorwaarden en dien je video in voor verwerking.

Binnen enkele minuten is je video verwerkt en ontvang je per e-mail een link naar je gegenereerde 2D-kaart.

SkyeBrowse adviseert het gebruik van 1080p WideBrowse-video’s voor optimale compatibiliteit met de gratis 2D-karteringssoftware. Deze video’s zijn eenvoudig te verkrijgen via de SkyeBrowse-applicatie, beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier