#advProProductnieuws

Flyability introduceert ultrasone wanddiktemeter voor Elios 3

Flyability, gespecialiseerd in de ontwikkeling van drones voor besloten ruimtes, heeft een baanbrekende innovatie aangekondigd. In samenwerking met Cygnus Instruments heeft het bedrijf een ultrasone wanddiktemeter ontwikkeld voor de Elios 3, het vlaggenschipmodel van Flyability. De nieuwe UTM-module maakt het mogelijk voor gecertificeerde UT-inspecteurs om op locatie staaldiktemetingen te verrichten, een functie die hoog op de wensenlijst van klanten in de olie-, gas-, scheepvaart- en chemische industrie stond.

Van visuele inspecties tot wanddiktemetingen

Dit artikel wordt je aangeboden door Vortex Technology Services

Wat betreft inspecties van besloten ruimtes heeft de Elios 3 van Flyability zich sinds de introductie in 2022 ruimschoots bewezen. Dankzij de geïntegreerde LiDAR en de bolvormige beschermende kooi vindt deze drone veilig zijn weg door pijpleidingen, tanks, riolen en andere moeilijk bereikbare plaatsen om visuele opnamen te maken. Industriële inspecties kunnen zodoende veel veiliger, sneller en kostenefficiënter worden uitgevoerd.

Hoog op de wensenlijst van gebruikers stond ook de mogelijkheid om wanddiktemetingen uit te kunnen voeren. Dat stelde Flyability voor een complex vraagstuk, want daartoe moet de drone enige tijd en op een stabiele manier fysiek contact maken met een te meten wand. In samenwerking met Cygnus Instruments is het gelukt om deze uitdaging te overwinnen. Het resultaat is de UT probe payload.

Veilig TML-punten bereiken

De module is specifiek ontworpen voor het meten van de dikte van staal in scheepswanden, binnen in tanks en tussen pijpleidingen, onder vele andere toepassingen. Met ultrasone testen (UT) als cruciaal onderdeel van veel inspectieprocessen, biedt deze nieuwe toevoeging een veiligere methode om toegang te krijgen tot diktemeetlocaties (TML’s).

De Elios 3 kan besloten ruimtes binnengaan of eenvoudig TML-punten op hoogte bereiken, waardoor wanddiktemetingen of corrosieonderzoeken snel en veilig uitgevoerd kunnen worden. De ultrasone sonde, bevestigd op een slimme arm met een laserpointer, biedt visuele begeleiding om nauwkeurig op meetpunten te richten. Deze arm kan worden aangepast aan de complexiteit van industriële omgevingen en een op afstand bediende koppeling zorgt voor optimale ultrasone transmissie naar het materiaal dat getest wordt.

Veelgevraagde functie

Patrick Thévoz, CEO en medeoprichter van Flyability, licht toe: “Sinds onze eerste projecten met klanten uit de olie- en gassector, de maritieme sector en de chemische industrie, was de mogelijkheid om UTM uit te voeren naast visuele inspecties een van de meest gevraagde functies. De complexiteit van deze uitdaging vereiste vier jaar productontwikkeling en onderzoek, afhankelijk van het unieke ontwerp van de Elios 3. Nu kunnen we een betrouwbaar, veilig en effectief UTM-alternatief bieden voor plaatsen die onbereikbaar zijn met steigers, crawlers of hoogwerkers.”

De samenwerking met Cygnus was essentieel voor de integratie en toepassing van ultrasone meettechnologie met de Elios 3, resulterend in een product dat speciaal is ontworpen voor uitdagende inspectieomgevingen. De softwareintegratie met de Cockpit piloot-app van de Elios 3 maakt real-time visualisatie van de live A-scan mogelijk en handmatige aanpassing van de gain en gates.

Beschikbaarheid

De UTM-module werd aangekondigd tijdens de Flyability Gebruikersconferentie in Lausanne, Zwitserland. De eerste leveringen worden verwacht in het derde kwartaal van 2024. Deze module is de derde payload voor de modulaire Elios 3 en vergroot de verscheidenheid aan industrieën die bediend kunnen worden door Elios drones voor mapping, surveying, en niet-destructieve testbehoeften.

Meer informatie over de UT-probe payload is te vinden op de website van Vortex Technology Services, importeur van Flyability voor de Benelux: www.vortextechnologyservices.com. De nieuwe UT-module zelf bekijken? Bezoek de stand van Vortex Technology Services op de StocExpo in Rotterdam Ahoy op 12 en 13 maart 2024.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier