Gerucht

Uitgelekte foto wijst mogelijk op aanstaande lancering van DJI Avata 2

Een uitgelekte foto die momenteel circuleert op X lijkt te duiden op de aanstaande introductie van de DJI Avata 2. Deze nieuwe generatie van DJI’s CineWhoop-stijl drone, bekend vanwege zijn FPV-capaciteiten en de mogelijkheid om zowel binnenshuis als buitenshuis opnames te maken, zou wel eens een hernieuwde belangstelling voor het wat meer dynamisch dronevliegen kunnen opwekken.

CineWhoop voor beginners

De oorspronkelijke DJI Avata, geïntroduceerd in augustus 2022, kenmerkt zich door zijn opvallende 3-inch propellers en een robuust ontwerp, en combineert een 4K-camera die kan kantelen voor optimale opnamehoeken, met DJI’s RockSteady-beeldstabilisatietechnologie. Deze functie werd eerder succesvol geïntroduceerd in de DJI Action 2-camera. De mogelijkheid om de drone te besturen met zowel een motion controller als een traditionele controller met sticks biedt flexibiliteit aan piloten met uiteenlopende voorkeuren en vliegstijlen.

De Avata stelt gebruikers in staat om relatief laagdrempelig dronevideo’s te maken die beduidend dynamischer zijn dan de gebruikelijke GPS-gestabiliseerde dronevideo’s. Zo is het mogelijk om rakelings langs objecten te vliegen, en zelfs fly-through video’s te maken. Dankzij het robuuste ontwerp is de drone bestand tegen stoten (om die reden is de drone ook populair bij legereenheden). Nadelen zijn de enigszins mindere camerakwaliteit en het feit dat de eerste generatie Avata, vanwege het ontbreken van een Cx-label, wordt beschouwd als een legacy drone en derhalve alleen nog maar in Open subcategorie A3 gebruikt mag worden.

Avata 2 aanstaande?

DJI-watcher Jasper Ellens heeft nu op X een foto gedeeld van wat mogelijk de DJI Avata 2 is. Hoewel veel details nog onbekend zijn, zoals de nieuwe specificaties en of deze drone, in tegenstelling tot zijn voorganger, wel Cx-gecertificeerd zal zijn, kijken veel dronevliegers reikhalzend uit naar dit nieuwe model. Als de Avata 2 is voorzien van een betere camera en de mogelijkheid biedt om te vliegen in de Open subcategorie A1, dan kan de Avata 2 wel eens een zeer interessante FPV-drone worden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier