Gerucht

Avata 2 krijgt betere beeldkwaliteit, Goggles 3 biedt mogelijk AR-functies

Er zijn nieuwe geruchten opgedoken met betrekking tot de aankomende DJI Avata 2. Naar verluidt zal de drone voorzien zijn van een 1/1,3” CMOS-sensor die 10-bits kleurdiepte ondersteunt. Voor de beeldstabilisatie zorgt RockSteady 3.0+. Naast de Avata 2 zal DJI binnenkort ook de Goggles 3 introduceren, die dankzij twee ingebouwde camera’s ook AR-toepassingen mogelijk lijkt te gaan maken.

Avata 2: betere camera, langere vliegtijd

Zoals gebruikelijk verschenen de nieuwe geruchten als eerste op X. Naar het zich laat aanzien zal de DJI Avata 2 beschikken over een 1/1,3” CMOS-sensor, mogelijk dezelfde sensor als in de populaire Mini 4 Pro. Filmen in 4K zou mogelijk zijn met framerates tot 60 fps. In HD zou zelfs 240 fps mogelijk zijn. Dankzij D-log M en 10-bits kleurdiepte komen er meer mogelijkheden voor kleurbewerking. En ook de beeldstabilisatie is verbeterd, dankzij de introductie van RockSteady 3.0+, met functies als HorizonSteady en HorizonBalancing.

De Avata 2 is volgens de geruchten voorzien van 3-inch props en zal 485 gram wegen, iets zwaarder dan zijn voorganger. Dankzij de iets grotere accu gaat de vliegtijd omhoog naar 27 minuten bij gebruik met de Motion 2-controller, of maximaal 12-15 minuten in de handmatige modus. Onduidelijk is nog of de drone voorzien zal zijn van een C1-label, benodigd om de drone te kunnen gebruiken nabij mensen en bebouwing.

DJI Goggles 3

Samen met de Avata 2 zal DJI ook de Goggles 3 introduceren. Deze videobril zal beschikken over OcuSync 4 voor de videotransmissie. Het live camerabeeld vanuit de drone wordt op de interne displays weergegeven in Full HD-kwaliteit met 100 fps. Het is ook mogelijk om videobeelden in de bril op te nemen in Full HD 60 fps.

Een opmerkelijke vernieuwing betreft de toevoeging van een stereocamera aan de voorzijde van de bril. Deze zal mogelijk nieuwe AR-functies mogelijk maken, net zoals bij de Apple Vision Pro. Het is denkbaar dat de gebruiker de omgeving kan blijven bekijken (‘Passthrough’) tijdens het vliegen met de Avata 2, waardoor een waarnemer overbodig wordt. Ook liggen nieuwe dronegebaseerde AR-toepassingen voor de hand, zoals visuele hulpmiddelen die zorgen voor extra situationeel bewustzijn tijdens een dronevlucht.

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier