Markt

Drones en grondrobots samen op patrouille dankzij nieuwe samenwerking

Knightscope, een Amerikaanse pionier in beveiligingsrobots en AI, en Draganfly, een toonaangevende ontwikkelaar van dronesystemen, zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van beveiligingstechnologie. De twee bedrijven bundelen hun krachten om de geavanceerde dronetechnologie van Draganfly te integreren met de autonome beveiligingsrobots van Knightscope, om zodoende een alomvattende beveiligingsoplossing te creëren.

Alomvattende beveiligingsoplossing

Het partnerschap streeft ernaar om de huidige technologieën van Knightscope, inclusief grondrobots en vaste noodcommunicatiesystemen, te verrijken met de dynamische mogelijkheden van luchtbewaking door drones. Daardoor ontstaat een totaaloplossing als het gaat om beveiliging en perimeterbewaking, waarbij AI zorgt voor het hoge mate van autonomie.

Het doel van deze gecombineerde inspanning is om een alomvattende beveiligingsoplossing te creëren voor de bescherming van kritieke infrastructuur en particuliere beveiligingsoperaties. Aspecten zoals verbeterd situatiebewustzijn, efficiëntere detectie van bedreigingen en snellere respons in noodsituaties zijn kernpunten van deze integratie.

Als onderdeel van de samenwerking worden de drones van Draganfly gekoppeld aan het Knightscope Security Operations Center (KSOC), wat de weg vrijmaakt voor innovatieve toepassingen. Denk hierbij aan het uitvoeren van patrouilles langs vastgestelde routes of het snel ingrijpen bij alarmmeldingen en incidenten. Deze strategie is specifiek ontworpen om de operationele capaciteiten van de autonome grondrobots en andere beveiligingsapparatuur te complementeren.

Geïntegreerd toezicht

De samenwerking tussen Knightscope en Draganfly markeert volgens de betrokken partijen een significante ontwikkeling in de beveiligingsindustrie, waarbij de samensmelting van autonome technologieën zorgt voor een diepgaander en meer geïntegreerd toezicht.

Een autonome beveiligingsrobot van Knightscope.
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier