Gerucht

Aanstaande DJI Avata 2 heeft C1-label, blijkt uit gelekte foto’s (+update)

Er zijn nieuwe foto’s uitgelekt die wijzen op de aanstaande introductie van de DJI Avata 2 FPV-drone. De afbeeldingen onthullen dat de aankomende drone het C1-label heeft verkregen, wat betekent dat de drone gebruikt kan worden in Open subcategorie A1, in de nabijheid van of zelfs boven mensen. Dit in tegenstelling tot de eerste generatie Avata, die alleen nog maar in A3 gebruikt mag worden. Het wachten is nu op de officiële aankondiging van DJI.

Verpakking: C1-markering zichtbaar

De nieuw gelekte foto’s van de DJI Avata 2 tonen niet alleen het C1-label op de verpakking, maar geven ook een betere indruk van hoe de drone eruit komt te zien. Hoewel de details nog moeten worden bevestigd, wijzen de beelden op een compact ontwerp en de introductie van de DJI Goggles 3. Ook wordt duidelijk dat de Motion-controller wederom onderdeel zal uitmaken van de Fly More Combo.

Het C1-label, een cruciaal onderdeel van de Europese Unie’s regelgevingskader voor drones, is ontworpen om drones te classificeren op basis van hun veiligheidsrisico’s en operationele capaciteiten. Drones die dit label ontvangen, mogen gebruikt worden dichtbij en zelfs boven mensen, zolang het geen menigte betreft. Een basis vliegbewijs A1/A3 voldoet, er is geen noodzaak voor extra vergunningen of certificeringen van de piloten.

Officiële aankondiging

De officiële aankondiging van de DJI Avata 2 en de volledige specificaties worden met spanning afgewacht door drone-liefhebbers en technologie-volgers wereldwijd. De uitgelekte foto’s zijn waarschijnlijk afkomstig gemaakt bij een retailer die de eerste voorraad heeft ontvangen, dus lang zal de introductie niet meer op zich laten wachten.

Update 27 maart

Inmiddels is er ook een video op X verschenen, waarin de inhoud van de verpakking getoond wordt en de DJI Avata 2 van alle kanten is te bekijken. Opvallend is het veel slankere design van deze nieuwe CineWhoop-drone.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Aanstaande DJI Avata 2 heeft C1-label, blijkt uit gelekte foto’s (+update)

  • Ik wil graag een Nederlandse beschrijving van de dji2 van alle pictogrammen op het beeld scherm

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier