Gerucht

‘Nieuwe uitvoering DJI Mini 2 SE krijgt ondersteuning voor 4K video’

De DJI Mini 2 SE krijgt mogelijk ondersteuning voor het opnemen van videobeelden in 4K resolutie. Dat meldt DroneDJ, op basis van een door DJI bij de FCC aangevraagde specificatiewijziging. De DJI Mini 2 SE is met een adviesverkoopprijs van 299 euro momenteel de goedkoopste drone in het assortiment van DJI. Nu nog is de drone beperkt tot een filmresolutie van 2,7K.

Nieuwe camerachip

De productdatabase van de Federal Communications Commission (FCC) is altijd een belangrijke bron van informatie met betrekking tot aanstaande DJI-drones. Maar ook een specificatiewijziging van een bestaande drone kan boven water komen via de FCC. Zoals in dit geval een aanvraag om de DJI Mini 2 SE op de markt te mogen brengen met een nieuwere camerachip, aangeduid met H22A55. Ten opzichte van de oorspronkelijke chip (H22A35) biedt deze ondersteuning voor 4K.

Dat zou een belangrijke verbetering betekenen. Want door in 4K te filmen krijgt een gebruiker meer mogelijkheden om video’s achteraf te bewerken of geschikt te maken voor verticale weergave. Mogelijk biedt de nieuwe chip ook een hogere bitrate, met een betere beeldkwaliteit tot gevolg.

De Ambarella H22A35/55 is een system on a chip (SoC) die speciaal ontwikkeld werd voor consumententoepassingen. De chip integreert een beeldsensorpijplijn (ISP), H.265 (HEVC) en H.264 (AVC) encoders en een quad-core ARM Cortex-A53 CPU; stuurt de beeldsensor en SD-kaart aan, legt beeldgegevens vast en codeert voor zowel SD-kaartopslag als Ocusync-transmissie via de S1-chip.

Alternatief voor Mini 3

De DJI Mini 2 SE (review) was met zijn gewicht van <250 gram en lage verkoopprijs al een aantrekkelijke drone voor beginners, maar met de toevoeging van 4K wordt de drone ook nog eens een interessant alternatief voor de iets duurdere Mini 3. Wel moet de gebruiker geavanceerde functies zoals obstakeldetectie ontberen. Onduidelijk is nog wanneer de nieuwe versie van de drone verschijnt.

De Ambarella SoC is links op de printplaat zichtbaar. Bron: Github
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “‘Nieuwe uitvoering DJI Mini 2 SE krijgt ondersteuning voor 4K video’

 • Sjaak de lange

  Waar heb je 4k voor nodig? Misschien voor een tv van 75″en dan als je het wil bewerken moet je wel een pc hebben die dat aan kan.

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Er zijn diverse redenen waarom 4K fijn kan zijn. Bijvoorbeeld als gaat croppen / digitaal zoomen. Of als je een verticale uitsnede wilt maken tbv verticale video’s.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier