Achtergrond

Gratis e-book: ‘Bevlogen’, een sf-verhaal over de lage luchtvaart van morgen

Binnenkort vindt de Amsterdam Drone Week plaats, die wederom grotendeels in het teken zal staan van Urban Air Mobility, vrij vertaald als stedelijke luchtmobiliteit. Maar wat moeten we ons hier precies bij voorstellen? Vandaag publiceert Dronewatch een korte sciencefictionroman die een beeld schetst van de (on)bemande lage luchtvaart in de nabije toekomst. ‘Bevlogen’ is gratis als e-book te downloaden.

Toekomstbeeld in romanvorm

De laatste jaren wordt er steeds vaker gesproken over zaken als dronebezorging en zelfs personenvervoer door middel van eVTOL-luchttaxi’s. Voor veel mensen blijven deze ontwikkelingen echter abstract, en is het soms moeilijk zich een toekomst voor te stellen waarin deze technologieën een rol spelen in het dagelijks leven.

Om deze reden publiceert Dronewatch een korte sciencefictionroman, getiteld ‘Bevlogen’, geschreven door Wiebe de Jager. Het verhaal speelt zich in het jaar 2034 en volgt een dag uit het leven van Edwin. Zijn gezin komt gedurende de dag in aanraking met verschillende soorten dronetechnologieën, van brandweerdrones tot pizzabezorgdrones. Zelfs een ritje met een elektrische luchttaxi komt aan bod.

Gaandeweg komen begrippen als eVTOL, AI, BVLOS, drone delivery, U-space en VertiPort op een toegankelijke manier aan bod, waardoor lezers op een laagdrempelige wijze een beter inzicht krijgen in de toekomstige richtingen van de luchtvaart. In het verhaal zijn voetnoten opgenomen die verwijzen naar echte ontwikkelingen, zodat geïnteresseerden zich verder kunnen verdiepen.

Gratis e-book downloaden

‘Bevlogen’ is gratis beschikbaar als e-book. Het verhaal kan naar wens als PDF-bestand (vaste paginagrootte, geschikt voor tablet of laptop) of ePub-bestand (flexibele paginagrootte, geschikt voor smartphone of e-reader) worden gedownload. De leestijd bedraagt ongeveer een uur.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Gratis e-book: ‘Bevlogen’, een sf-verhaal over de lage luchtvaart van morgen

 • Chris De Clippeleir

  Graag meer info over bezorging/levering drones.

  Zoek zo een drone te kopen of te maken. Zou graag beetje meer info over deze drones willen hebben; gewicht drone, gewicht bezorging, afstand om te vliegen, tijd om te laden, vliegtijd?

  Als werkzoekende wil ik me op dit gebied bekwamen.

  Alvast bedankt

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier