ProProductnieuws

DJI zet nieuwe standaard voor videomakers met RS 4, RS 4 Pro en Focus Pro

DJI heeft drie nieuwe producten onthuld die speciaal bestemd zijn voor professionele videomakers: DJI RS 4, DJI RS 4 Pro en DJI Focus Pro. De DJI RS 4, met zijn lichtgewicht ontwerp en verbeterde stabilisatie, leent zich perfect voor solo-opnamen, terwijl de DJI RS 4 Pro, dankzij de integratie binnen het DJI PRO-ecosysteem, een alles-in-één oplossing biedt voor filmmakers. DJI Focus Pro introduceert een onafhankelijk AMF-lenscontrolesysteem, voor uitzonderlijke focuscontrole.

Nieuwe generatie stabilizers en focussysteem

De DJI RS 4 stabilizer is geschikt voor camerasystemen tot 3 kg. De RS 4 belooft krachtige stabilisatie en efficiënte quick launch mogelijkheden. Bovendien kan de stabilizer gebruikt worden in combinatie met diverse accessoires zoals een speciale handgrip, focusmotor en high capacity accu. Het stabilisatie-algoritme van de 4e generatie is geoptimaliseerd voor verschillende scenario’s, waaronder verticaal filmen en het opnemen van dynamische scènes zoals hardlopen of opnamen vanuit een lage hoek.

De DJI RS 4 Pro gaat nog een stap verder met zijn carbon fiber design, verbeterde stabiliteit en veelzijdigheid, ondersteund door een uitgebreide batterijduur en een verbeterd controle-ecosysteem. De RS 4 Pro kan camerasystemen tot 4,5 kg stabiliseren. Dankzij het OLED-touchscreen zijn de settings eenvoudig aan te passen. De 20% sterkere motoren zorgen voor een nauwkeurige en responsieve tracking.

De DJI Focus Pro onderscheidt zich door zijn LiDAR-scherpstelling, waardoor precieze focuscontrole beschikbaar wordt voor een breder publiek. Het biedt geavanceerde functies zoals een grotere scherpstelafstand en een superbreed scherpstelveld. De nieuwe AMF-modus zorgt voor een naadloze combinatie van handmatig scherpstellen en autofocus. De Focus Pro is compatibel met alle DJI PRO-producten.

Prijzen en beschikbaarheid

Deze nieuwe generatie stabilisatoren en het focuscontrolesysteem zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij geautoriseerde retailers, waaronder de eind vorig jaar geopende DJI Concept Store in Leidschendam en online, bij onder andere Cameranu.

De RS 4 kost €549 en de RS 4 Combo kost  €719. De RS 4 Pro en RS 4 Pro Combo kosten respectievelijk €869 en €1.099. De DJI Focus Pro tenslotte is te koop in twee uitvoeringen: de Creator Combo voor €899 en de All-In-One Combo voor €1.649.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier