Dronefotografie

Inspiratie vanuit de lucht: Dronefoto-expositie in Aviodrome

De Landelijke Groep Dronefotografie, onderdeel van de Koninklijke Fotobond, presenteert een verfrissende kijk vanuit de lucht in het luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad. Van zaterdag 13 april tot en met zondag 12 mei is er een fascinerende tentoonstelling van dronefoto’s te zien, die het publiek meeneemt op een visuele rondvlucht over ons land.

Unieke perspectieven

Deze expositie onderscheidt zich door de unieke perspectieven die enkel met drones vastgelegd kunnen worden. Acht ervaren fotografen, allen lid van de Landelijke Groep Dronefotografie, delen hun werk waarin hun passie voor dit alternatieve camerastandpunt duidelijk wordt. De fotografen – Mirjam Evers, Theo Heus, Bert Magermans, Dick Mandemaker, Frans Moquette, Anita Riemersma, Bart Smulders en Evert Jan Westra – leveren elk een unieke bijdrage aan de collectie, wat resulteert in een diverse en boeiende tentoonstelling.

De getoonde werken variëren van prachtige luchtfoto’s van landschappen tot abstracte beelden die toeschouwers uitdagen om hun perceptie te herzien. Met beelden die zowel strakke lijnen als speelse patronen omvatten, en variërend van zwart-wit tot levendige kleuren, biedt deze expositie een grote diversiteit. Bezoekers zullen versteld staan van de foto’s van glastuinbouwgebieden, Ameland, rotondes, stadsgezichten, kermisattracties en bruggen. Sommige beelden zijn direct herkenbaar, terwijl andere aanzetten tot een tweede, diepere kijk.

Sinds de oprichting drie jaar geleden heeft de Landelijke Groep Dronefotografie zich snel ontwikkeld tot een vooraanstaande speler binnen de Koninklijke Fotobond. Deze expositie vormt niet alleen een mijlpaal voor de groep zelf maar bevordert ook de waardering voor dronefotografie als kunstvorm.

Openingstijden

De tentoonstelling is van zaterdag 13 april tot en met zondag 12 mei te bezichtigen in het Aviodrome, gelegen aan de Pelikaanweg 50 in Lelystad. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur. Toegang is gratis met een Museumjaarkaart of een VriendenLoterij VIP-kaart.

Hieronder kun je een voorproefje bekijken van de dronefoto’s die te zien zullen zijn op de expositie:

Anita Riemersma

 

Bart Smulders

 

Bart Smulders

 

Dick Mandemaker

 

Frans Moquette

 

Mirjam Evers
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier