#advProductnieuws

DJI introduceert Avata 2 mét C1-label

DJI heeft de DJI Avata 2 FPV drone gelanceerd, een geavanceerde drone die het FPV-vliegen naar nieuwe hoogtes tilt. Deze drone, die zich kenmerkt door verbeteringen van het ‘cinewhoop’-concept, maakt FPV-vliegen toegankelijker en biedt filmmakers de mogelijkheid om beelden in 4K/60fps HDR-kwaliteit vast te leggen. En, niet onbelangrijk: de drone heeft een C1-label.

Volledig nieuw ontwerp, C1-geclassificeerd

Dit artikel wordt je aangeboden door Cameranu

De DJI Avata 2 onderscheidt zich van gewone cameradrones door zijn lichte en wendbare cinewhoop-ontwerp, waardoor de drone moeiteloos door nauwe ruimtes kan manoeuvreren en rakelings langs onderwerpen gestuurd kan worden. De accu is nu op een zodanige manier geïntegreerd dat het bijdraagt aan de aerodynamica en veiligheid, wat een soepele en veilige vliegervaring garandeert.

Opvallend is dat de Avata 2 een stuk groter is dan zijn voorganger. De vliegtijd is een indrukwekkende 23 minuten op een acculading. Bijzonder is dat de drone het C1-label heeft gekregen. Dat betekent dat de Avata 2 nabij mensen ingezet kan worden, en dat het A1/A3 dronebewijs volstaat. Bij gebruik van een videobril moet er wel een waarnemer aanwezig zijn, tenzij de nieuwe PiP-functie is ingeschakeld.

Verbeterde beeldkwaliteit

De DJI Avata 2 is uitgerust met een 1/1.3-inch CMOS-sensor, met een 155 graden super-breed gezichtsveld. Met de verbeterde 4K-opnamefunctie legt de DJI Avata 2 elke scène haarscherp vast, met framerates tot 60 fps. De HDR-functie zorgt voor extra dynamisch bereik, wat van pas komt bij uitdagende lichtomstandigheden. Het 10-bit D-Log M kleurprofiel zorgt voor meer mogelijkheden tijdens de beeldbewerking. Het interne geheugen van 46 GB is goed voor de opslag van ca. 90 minuten aan videobeelden.

De introductie van RockSteady 3.0+ en O4 video transmissie betekent een significante verbetering in zowel beeldstabilisatie als FPV-videotransmissie. Met RockSteady 3.0+ worden opnames nog vloeiender, en de O4 technologie zorgt voor een helder en vertragingsvrij beeld met een maximale videotransmissieafstand van 13km.

Bediening en FPV-videobril

De Avata 2 kan worden bediend met de nieuwe RC Motion 3. Deze zet de pols- en handbewegingen van de piloot om in stuursignalen voor de drone. Daardoor is de Avata 2 bijzonder intuïtief te bedienen. De RC Motion 3 wordt standaard meegeleverd bij de Fly More Combo’s. Wie liever de traditionele sticks ter hand neemt, of de drone in full manual mode wil vliegen, kan kiezen voor de optionele DJI FPV Remote Controller 3.

De first person view komt helemaal tot leven met de nieuwe DJI Goggles 3. De ingebouwde micro-OLED-displays geven het live camerabeeld haarscherp weer met 1080p/100fps of 1080p/60fps. Een nieuwe functie is Real View PiP, waarbij het dronebeeld wordt weergegeven in het beeld van de omgeving. Een waarnemer is dan niet nodig. Hiertoe is de Goggles 3 voorzien van kleine camera’s. Ook nieuw is de mogelijkheid voor Wi-Fi Sharing, waardoor het beeld kan worden gedeeld met een ander device. Dankzij Defogging krijgt de gebruiker geen last van beslagen displays.

Veiligheid en gebruiksgemak

DJI zet met de Avata 2 ook nieuwe normen op het gebied van veiligheid en navigatie. Met functies zoals automatische Turtle-mode, automatische Return to Home, Low Battery RTH, en nieuwe sensoren voor visuele positionering, wordt vliegen met hoge snelheden veiliger gemaakt en is de drone in staat om zelfstandig terug te keren als de situatie daarom vraagt. De Turtle Mode zorgt ervoor dat de drone zichzelf omdraait, mocht het toestel een keer op zijn kop op de grond belanden.

De DJI Avata 2 is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Met functies zoals noodrem en hover, Easy ACRO-mode, en manual mode, kunnen zowel beginners als ervaren piloten de drone met vertrouwen besturen en spectaculaire FPV-beelden vastleggen. De optionele DJI Goggles 3 videobril stelt gebruikers in staat om de scherpte en ruisreductie aan te passen voor video’s met optimale beeldkwaliteit.

De belangrijkste specs op een rijtje: • 1/1.3-inch CMOS-sensor
 • 155 graden super-breed gezichtsveld (82 graden beeldhoek optioneel)
 • 4K HDR-video’s met 60fps met een aspect ratio van 4:3 of 16:9
 • Vast diafragma van f/2.8
 • Cinewhoop-ontwerp
 • 10-bit D-Log M kleurprofiel
 • RockSteady 3.0+
 • HorizonSteady
 • O4 video transmissie
 • 46 GB intern geheugen
 • Gewicht: 377 gram
 • Snelheid: 58 km/u in normale modus en 68 km/u (EU) in sportmodus
 • Vliegduur tot 23 minuten
 • C1-label

Conclusie

De DJI Avata 2 markeert een nieuwe stap in de evolutie van FPV-drones. Met zijn geavanceerde functies, verbeterde veiligheidsvoorzieningen, en gebruiksvriendelijke ontwerp, biedt de DJI Avata 2 filmmakers en drone-enthousiastelingen een veelbelovende tool om hun creatieve visie tot leven te brengen. Dankzij het C1-label kan de drone gebruikt worden in Open subcategorie A1.

De DJI Avata 2 is beschikbaar in drie varianten:

DJI Avata 2 Fly More Combo met 3 accu’s, RC Motion 3 en Goggles 3
Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

16 gedachten over “DJI introduceert Avata 2 mét C1-label

  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Waarschijnlijk moeten ze ‘m nog live zetten in de online shop. Zal ongetwijfeld snel gebeuren.

   Beantwoorden
 • wat zijn dat nou weer voor stelletje balharen. ga je een advertentie plaatsen zonder link. Ook staat er niks op cameranu.nl

  Slechte communicatie tussen 2 partijen

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Jawel, check de links in het artikel (alleen de Fly More Combo’s dan)

   Beantwoorden
     • Gelden hier nou dezelfde regels voor als een sub 250g ? B.b. dji mini ?

     • Avatar foto Wiebe de Jager

      Nee, niet helemaal. De DJI Mini 3 mag boven niet-betrokken mensen vliegen (geen menigte). Bij een C1-drone die meer dan 250 gram weegt – zoals de Avata 2 – moet je proberen te vermijden om boven niet-betrokken personen te vliegen, maar sec verboden is het niet. Kortstondig overvliegen is geen punt zeg maar.

     • Te laat. 12 april.

  • Daar ben ik ook wel benieuwd naar. Ik begreep in een filmpje dat je de optie kon gebruiken om b.v. je controller te pakken en je bril niet hoeft af te zetten.

   Beantwoorden
  • Met de ham_cfg_support file unlock je de FCC snelheid. Dit is geen overschrijding van de wet in nederland echter valt de drone dan waarschijnlijk niet binnen het C1 label

   Beantwoorden
 • Drone Dutch

  Dag, strakke aanbieding. Gebruik van gemaakt , inderdaad 75 euro korting. Ik heb een vraag mbt de tekst: jullie geven aan dat een waarnemer niet meer nodig is omdat de bril een PiP functie heeft.
  Klopt dit wel ? Ik heb mijn twijfels daarover. Ik lees er niets over in de ‘ reglementen’

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   In de EASA-regelgeving wordt gesteld dat er een waarnemer bij moet zijn als er een videobril wordt gebruikt om buiten het zicht te vliegen. Je kunt beargumenteren dat een videobril met Pip-functie, zolang in de drone in VLOS blijft, buiten die definitie valt. Maar ik geef toe: dit is grijs gebied en waarschijnlijk niet voorzien door de regelgever. Het is dus geen juridisch advies, maar een interpretatie volgens de geest van de wet.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier