Markt

AirHub ontvangt €1 miljoen voor verdere ontwikkeling Drone Operation Center

In Katwijk is onlangs aangekondigd dat LUMO Labs en Lumaux een strategische investering van 1 miljoen euro doen in de Nederlandse startup AirHub. Deze investering is gericht op de verdere ontwikkeling van het Drone Operation Center van AirHub, een mobiel softwareplatform en online dashboard dat essentieel is voor het beheer van dronevloten in sectoren zoals beveiliging, kritieke infrastructuur en noodhulp.

Inspelen op wereldwijde vraag

Deze investering komt op een moment waarop de vraag naar geavanceerde drone-oplossingen wereldwijd toeneemt. AirHub plant hiermee zijn activiteiten in Europa te versterken en uit te breiden naar het Midden-Oosten, Azië en Zuid-Amerika. Stephan van Vuren, mede-CEO van AirHub, benadrukt het belang van drones in onze complexe wereld en de rol die ze spelen in het laten functioneren van onze samenleving.

De functionaliteit van het Drone Operation Center omvat aangepaste toepassingen voor mobiele besturingssystemen zoals iOS, Android en DJI Smart Controller. Het platform zorgt ervoor dat kritieke operaties, zoals noodhulp en beveiliging van infrastructuur, veilig en compliant worden uitgevoerd. Het aansturen en managen van drone-operaties verloopt via een online dashboard. Het platform omvat sinds begin dit jaar ook een videomanagementsysteem.

Volgens Andy Lürling, oprichter van LUMO Labs, is het Drone Operation Center van AirHub een ‘gamechanger’. Hij legt uit dat de snelle urbanisatie en technologische doorbraken vragen om een herontwerp van stadsbestuur en -operaties, waarbij opkomende technologieën zoals drones een sleutelrol spelen. De uitdagingen op het gebied van veiligheid, beveiliging en naleving van regelgeving worden door AirHub aangepakt, wat de weg vrijmaakt voor betere toepassingen van drones in essentiële sectoren.

Nieuwe standaarden zetten

Sven Bakkes, mede-oprichter van LUMO Labs, en Freek Dielissen, fondsmanager bij Lumaux, onderstrepen beide de rol die AirHub speelt in het zetten van nieuwe standaarden binnen de drone-industrie en de potentie van het bedrijf om wereldwijd invloed uit te oefenen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier