Productnieuws

FIMI lanceert Mini 3 drone met 4K/60fps camera

FIMI heeft onlangs haar nieuwste model op de drone-markt geïntroduceerd: de Mini 3. Deze compacte drone, met een gewicht van slechts 250 gram, onderscheidt zich door zijn hoogwaardige camera en geavanceerde transmissietechnologie. Filmen in 4K-resolutie met framerates tot 60 fps behoort tot de mogelijkheden. En dankzij een nieuwe ISP-chip is de drone beter in staat om opnamen te maken bij weinig licht.

4K/60fps camera

De Mini 3 is uitgerust met een krachtige 4K/60fps camera die prachtige videobeelden kan vastleggen. De camera maakt gebruik van een Sony 1/2-inch CMOS-sensor met 48 megapixels, wat garant staat voor scherpe en heldere beelden, zelfs bij weinig licht. Dankzij de ondersteuning voor 8K time-lapse video kunnen gebruikers aansprekende luchtvideo’s maken met een hoog detailniveau.

Een van de grootste voordelen van de Mini 3 is de SoLink dual-band beeldtransmissietechnologie, waarmee een stabiele en heldere HD-beeldtransmissie mogelijk is over een afstand van maximaal 9 kilometer. Deze technologie maakt gebruik van geavanceerde codec-optimalisatie om de vertraging te verminderen tot slechts 120 milliseconden, waardoor de gebruiker een vrijwel realtime zicht heeft op wat de drone registreert.

Dankzij precisielanding keert de drone nauwkeurig terug op zijn opstijglocatie.

Verbeterde nachtopnames

De FIMI Mini 3 wordt aangeboden met twee verschillende accuopties. De standaard smart battery biedt een vliegtijd van 32 minuten, terwijl de long-life versie de drone tot 37 minuten in de lucht kan houden. Beide batterijen ondersteunen USB-C snelladen, wat zorgt voor minimale downtime tussen de vluchten.

Verder is de drone uitgerust met een nieuwe generatie AI ISP-chips, die de nachtopnamecapaciteit van de Mini 3 revolutionair verbetert. Deze technologische vooruitgang zorgt voor een verbetering van de signaal-ruisverhouding met 400%, waardoor de drone ook in slecht verlichte omstandigheden heldere en scherpe beelden kan leveren.

Goedkoper alternatief

FIMI stelt met zijn Mini 3 nieuwe normen te zetten voor wat compacte drones kunnen bereiken, zowel in beeldkwaliteit als in transmissieafstanden. De Mini 3 belooft een goedkoper alternatief te worden onder zowel hobbyisten als professionals die op zoek zijn naar een compacte en lichtgewicht drone van een ander merk dan DJI. De drone krijgt een prijskaartje van 299 dollar en zal vanaf eind april leverbaar zijn. Let wel: het is nog onduidelijk of de drone een C0 of C1-label heeft, zoals verplicht in de Open subcategorie A1.

De Mini 3 biedt ook een tracking-functionaliteit.
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “FIMI lanceert Mini 3 drone met 4K/60fps camera

  • Dank voor de update,ik ben benieuwd naar de reviews, klinkt wel goed en dat voor deze prijs.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier